Hronika

Detalji istrage protiv Vušurovića: Sa metkom u cijevi čekao Jabučanina

Ilustracija

Državljanin Republike Srbije Srđan Vušurović kojeg su pripadnici Specijalnog tima policije uhapsili nedavno u Podgorici, koji se sumnjiči za planiranje likvidacije Aleksandra Jabučanina, je prilikom hapšenja imao pištolj sa 14 metaka, sa jednimu cijevi, piše Dan.

Takođe, na sebi je imao duplu odjeću. Jednu, kako vjeruju iz istrage, koju je mogao da odbaci, a pritom nije imao nikakav telefon sa sobom. Par minuta nakon hapšenja ispred zgrade se pojavio Jabučanin koji je, prema sumnjama istrage, bio potencijalna žrtva. Kako Dan saznaje, Vušurović se ranije prezivao Đorđević, ali je promijenio prezime.

Tokom saslušanja kod specijalnog tužioca Saše Čađenovića negirao je krivična djela koja mu se stavljaju na teret i optužio policiju da su ga tukli kako bi iznudili priznanje. Zbog toga je tražio da u tužilaštvo dođe neko iz Ambasade Srbije kako bi bio siguran da će tužilac konstatovati povrede.

Iz srpske ambasade Danu je nezvanično saopšteno da su pozvani u tužilaštvo tim povodom, ali da ne mogu da iznose detalje jer im je predočeno da se radi o predmetu sa oznakom tajnosti. Vušurović je bio i u Urgentnom centru, gdje je ljekar sačinio izvještaj, a, prema nezvaničnim saznanjima Dana imao je povrede ispod očiju u vidu podliva. Nije poznato da li je povrede zadobio u policiji, kako to on tvrdi, ili ranije, pa će to, po nalogu tužioca, utvrditi vještak medicinske struke.

Prema saznanjima Dana, policija je dobila dojavu da se ispred zgrade u blizini Vezirovog mosta, u kojoj živi osoba za koju se vjeruje da je bila meta, nalazi sumnjivo lice. Pripadnici specijalnog tima odmah su došli i legitimisali mlađu osobu koja je kod sebe imala dokumenta na ime Srđana Vušurovića. Oduzeli su mu torbicu i pronašli pištolj bez fabričkog broja. Nekoliko minuta kasnije tuda je prošao i mladić koji je navodno trebalo da bude likvidiran. Vušurović je upravo u tim momentima uhapšen, a pripadnici policije su se uputili ka štek stanu gdje je boravilo ovo lice za koje se vjeruje da je blisko “škaljarskom klanu”. Tokom saslušanja u policiji Vušurović je rekao da nema veze sa planiranjem ubistava kao i da ne poznaje mladića koji je, prema sumnjama policije, trebalo da bude meta.

Inspektori specijalnog tima i Uprave policije upali su u štek stan preko puta Bloka pet i, po nezvaničnim informacijama, pronašli kriptovane telefone. Nadležni će ispitati da li je u svemu ovome Vušurović imao pomagače i saučesnike. Takođe, istražnim radnjama bi trebalo da se utvrdili da li je i po čijem nalogu Vušurović trebao da izvrši ubistvo.

Aleksandar Jabučanin i ranije je bio meta pokušaja ubistva na Cetinju. Tada je ranjen sa više metaka, ali je uspio da preživi napad. Osumnjičeni Srđan Vušurović nelegalno posjedovanje pištolja pravdao je odbranom da ga je nabavio radi lične bezbjednosti, te da nije pripadnik klanova, kao i da nije imao namjeru da ubije nekoga.

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
Vjecna da jeLemicrnogorkaMax2Miki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

20 godina robije …

Lemi
Gost
Lemi

CG drustvo je dno dna,cast rijetkim izuzetcima.

Miki
Gost
Miki

A dje jabucani. Nece preteci sl put ilinon ili brat

Max2
Gost
Max2

Samo ti da pretečeš mićko i kosovo kukavno

crnogorka
Gost
crnogorka

Pod hitno donijet zakon koi bi reguliso komentarisanje na portale da se zna ko pise ko komentarise zasto policija cuti na neke komentare koi su preteci A nikad nije nikog uhapsila za neki komentar sta se desav sa nasom policijom sudstvom zasto cute zasto niko ne reaguje pratim razne portale svaki dan se moze procitat kako neko nekog optuzuje za… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

“prosao mladic koji je trebao da bude zrtva” kakav mladic ako ima preko 40 godina

Brdjanin
Gost
Brdjanin

A zasto se ne donese zakon da posjedovanje kriptovanog telefona povlaci minimalnu kaznu od 5 godina?

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

nova vlada 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Support
Gost
Support

Ako nije imao rukavice, zalud mu dupla odjeća. Ne spominju ih niđe.

Send this to a friend