Hronika

Detalji iz istrage: Kalezić ubijen iz osvete, povezivan sa ubistvima Nedovića i Kruščića

Ubistvo Kalezića (Foto: CdM)

Istražitelji su utvrdili da iza ubistva Podgoričanina Veselina Kalezića stoji organizovana kriminalna grupa bezbjednosnim službama poznata kao škaljarski klan i da je motiv osveta jer su bili ubijeđeni da je učestvovao u dvije likvidacije, piše Pobjeda.

<<<Ubice znale da je Kalezić bio čest gost lokala Level<<<

Na osnovu svih prikupljenih tragova i operativnih podataka, istražni tim vjeruje da je Kalezić targetiran od suparničkog klana jer su sumnjali da je učestvovao u dva zločina u Podgorici: ubistvu Ivana Nedovića (33) slučajne žrtve u pokušaju likvidacije Milića Minje Šakovića, i u ubistvu Miodraga Migija Kruščića. Te indicije su istražitelji imali na samom početku istrage, kada su se suočili sa povezanošću Kalezića sa članovima kavačke grupe, a kasnija saznanja i provjera Kalezićevih kontakata učvrstila je smjer dalje policijske akcije. Prikupljena saznanja, kako vjeruju u istrazi, biće potkrijepljena forenzičkim dokazima, čije rezultate uskoro očekuju.

Izvori Pobjede iz bezbjednosnih službi kazali su da je nesumjivo utvrđeno da je ubistvo Kalezića nastavak obračuna “škaljaraca”“ i “kavačana” te da je Kalezić u suparničkom klanu označen kao logistika u dva zločina. Prema tim saznanjima, Kalezić je navodio ubice Kruščića i pripremao teren za njegovu likvidaciju. Isto je, kako se sumnja, po nalogu kavčana “odradio” i 8. septembra prošle godine kada je ubijen Nedović, a ranjen Šaković, koji je bio primarna meta. Na Starom aerodromu 21. maja ubijen je Miodrag Kruščić, blizak škaljarskom klanu.

Iako istražitelji od prvog dana, znaju da iza ubistva Kruščića i Nedovića stoje članovi kavačkog klana, ova dva zločina su do danas nerasvijetljena.

Za razliku od prethodno opisana dva slučaja, istraga rasvjetljavanja ubistva Veselina Kalezića već je dala određene rezultate. Istražitelji su pronašli brojne tragove i saslušano je više građana u svojstvu svjedoka, pa se lagano sklapa mozaik. Prema operativnim podacima, likvidacija Kalezića naručena je i plaćena u Beogradu, a egzekuciju su dogovorile osobe iz Podgorice, Kotora i Beograda, koje su povezane sa škaljarcima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
True_MCg
Gost
True_MCg

Ja mislim da neko zeli da pokrije svoj rad pa sad preusmeri slucaj na pokojnika…to je rad pojedini iz tuzilastva i onima koja se kriju iza znacke!!!

SKYDOG
Gost
SKYDOG

Postovani, u rjesavanju krivicnog djela kljucan je naravno dokaz! Tezina se rangira od osnova sumnje(nije dokaz) preko osnovane sumnje (Indicije) do konkretnog dokaza, koji se naravno najteze pribavlja jer i izvrsioci vode racuna da ih sto manje ostavljaju. Dakle, bez dokaza-nista !!!

Dzamba
Gost
Dzamba

E sad mu je svejedno. Nije mogo dovijeka, odozgo sve to neko gleda…

Risto Penta
Gost
Risto Penta

Ko to gleda jadan ne bio?

Bajka
Gost
Bajka

Penalu gleda bog. Ako ti ne znas sta znaci bog ne mozemo ti mi pomoc a ni niko drugi nesretnice.

123
Gost
123

Bog ne postoji

Biohazard
Gost
Biohazard

Gleda CIA

Mujica
Gost
Mujica

C I A, kako čudno piše B O G

Petar III
Gost
Petar III

Kakve nebuloze. Kad ste znali od starta da je davao logistiku za prethodna ubistva, sto ga niste uhapsili, prije nego sto je ubijen, ako istrazitelji pametni momci znaju od prvog veli dana. Mislim da CDM treba da vodi racuna kada objavljuje ovakve stvari je dodatno produbljuje jaz izmedju ove dvije grupe i raspisruje rat. Oni i jedni i drugi jedva… Više »

Brat bratski
Gost
Brat bratski

Kralju Petre ne citas pazljivo tekst.Nisu znali da je davao logistiku dok nije ubijen i iz njegovih kontakata iz telefona i razgovora koje je obavljao su saznali.Ne lupajte vise gluposti i citajte pazljivo.

Ljuma
Gost
Ljuma

Sve oni vide iz telefona,ima li neko da procacka njihove telefone.

Grbalj
Gost
Grbalj

To im je i cilj…udbaškom portalu

True_MCg
Gost
True_MCg

Slazem se istrazitelji i ovi sto se kriju iza znacke daju takve informacije po mom misljenju tu zele da kriju svoj rad pa preusmeravaju slucaj na nekoga koga vise nema ili kao uvjek pale vatre izmedju kriminalcima pa tada i neduzni narod strada!!!

Stara Crna Gora
Gost
Stara Crna Gora

Isto je, kako se sumnja, po nalogu kavčana “odradio” i 8. septembra prošle godine kada je ubijen Nedović, a ranjen Šaković, koji je bio primarna meta??? Novinari kako vas nije sramota??? Primarna meta? Ocete da kazete da je ubijeni Ivan bio isto meta samo sekundarna kao da je povezan sa ovim klos…? Iven je bio dobar i posten momak greota… Više »

Ljuma
Gost
Ljuma

Novinari sa njihovim clancima podsticu na dalja ubistva,dokle vise.

Prč
Gost
Prč

E od ove smrtne kazne ga nije mogao osloboditi nijedan sud.bukvalno muje poklonjen zivot i sto je uradio sa njim a prije svega sto je drugima ucinio.

Dragutin
Gost
Dragutin

Kad god pročitam: ” izvor pobjeda”, ne zamjerite al uvijek mi se sam osmheh pojavi. 🙂 Da, bijaše to nekad davno lijepa dnevna novina.
Plus, prenosi CDM…Sve sama nezavisna glasila. Top. 😉

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ajde na Vesti i IN4S oni su na tvom nivou. Sta ces ti odje. Ti si uljez i na ovom portalu i u ovoj drzavi. Aj polako put Kursumlije

26.01.1990
Gost
26.01.1990

A kad to Pobjeda bijase lijepa dnevna novina?Da nije u vrijeme ratnohuskacke politike zajednickog Dps-a kada su sluzili za sramotni obracun sa neistomisljenicima i svima koji su bili protiv velikosrpske politike i kojima je Crna Gora bila na srcu?

Ssssssss664893
Gost
Ssssssss664893

Zašto nije ovo saopstenje za povezanost stiglo prije 2 mjeaeca pa bi mozda sprijecili?

Mulečki
Gost
Mulečki

Sve znate a ništa ne znate priča rekla kazala policijo ili radite ili batalite ove novinarske buve koje puštate.

Send this to a friend