Hronika

DF: Pravosudna farsa nastavljena saopštenjima suda i MUP-a o Sinđeliću

Pravosudna farsa i sprdanje sa crnogorskom javnošću dobija svoj nastavak odvojenim saopštenjima Višeg suda i MUP-a o sudbini “heroja našeg doba” Saše Sinđelića, saopštili su danas iz Demokratskog fronta.

“Tako je Viši sud izdao saopštenje da je Saša Sinđelić uhapšen i da mu je određen ekstradicioni pritvor po crvenoj Interpolovoj potjernici zbog ubistva u Hrvatskoj, da bi samo dva sata kasnije sa saopštenjem reagovao i MUP apostrofirajući činjenicu da je Saša Sinđelić zatražio politički azil u Crnoj Gori”, navode u DF-u.

<<<Viši sud pojasnio zašto je Sinđelić uhapšen<<<

<<<MUP potvrdio: Saša Sinđelić zatražio azil<<<

Kako ističu, toliki nivo zbunjujuće koordinacije Višeg suda i MUP- a samo ukazuje da su te dvije nazovi institucije zbog pritiska javnosti u jednom danu izvele klasičnu prevaru, da bi im pozavidjeli i članovi “Pink panter” grupe.

“Podsjetićemo građane da je upravo Milivoje Katnić u Skupštini 16. juna izjavio da je Saša Sinđelić prebjegao preko neprohodnih staza i bogaza iz Srbije u Crnu Goru, i da je istog trenutka kad se našao na teritoriji Crne Gore zatražio politički azil. Dan nakon toga SDT je dodatno pojasnilo da se Saša Sinđelić nalazi u prihvatnom centru za migrante u Spužu. Istog dana MUP je demantovao da je Saša Sinđelić zatražio politički azil, ne otkrivajući gdje se uopšte nalazi, iako je njihova zakonska obaveza bila da ga liše slobode zbog nelegalnog prelaska granice”, kažu u Frontu.

Onda je, dodaju, crnogorska javnost saznala da su Viši sud i Apelacioni donijeli odluku o neizručenju Saše Sinđelića Hrvatskoj, jer je bio nedostupan crnogorskim organima a, kako su rekli, naivni Sinđelić ponovo postaje dostupan čim je saznao za odluke tih sudova.

“Tako ispada da je Milivoje Katnić zbilja Tajnovidac, jer je on jedini prije skoro dvadest dana tvrdio da je Saša Sinđelić zatražio politički azil u Crnoj Gori, a da su se Viši sud i MUP pravili neznavenima, što im uopšte nije teško. I sad imamo sljedeću situaciju: Saša Sinđelić bježi iz Srbije koja neće da ga izruči Hrvatskoj, i to u Crnu Goru koja je dužna da ga izruči po potjernici Hrvatskoj. Mjesec dana već boravi u Crnoj Gori, a da Viši sud i MUP ne znaju gdje se nalazi, dok SDT uporno tvrdi da se Sinđelić nalazi u migrantskom centru u Spužu i da je zatražio politički azil”, ističu u DF-u.

Kako kažu, pošto je Viši sud najzad poslije mjesec dana utvrdio da je Sinđelić u Crnoj Gori, istražni sudija mu određuje ekstradicioni pritvor, ali Sinđelić dan ranije prije nego će biti izveden pred istažnog sudiju traži politički azil, iako zna da ga ne može dobiti zbog ubistva koje je počinio.

“Ali pošto Saša Sinđelić traženjem azila odlaže odluku o izručenju Hrvatskoj, svakom je jasno da se radi o udruženoj akciji Višeg suda i MUP- a u izvršenju krivičnog djela ometanje pravde i pomoć optuženom u skrivanju od krivičnog djela teško ubistvo i razbojništvo. Poslije ovih pobrojanih činjenica o nezavisnosti crnogorskih institucija i ne čudi što je francuski predsjednik Makron jasno saopštio da će Crna Gora ući u EU tek kad se ista ta EU raspadne”, poručili su iz DF-a, zaključujući da sa tragikomičnim osvrtom posmatraju svakodnevno urušavanje ostataka crnogorskog pravosuđa, uz blagi optimizam da će Sinđelić ubrzo biti predložen i za člana Sudskog savjeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

A kad je ono pobjegao iz CG…..je li tada bila vec potjernica?
kuda li je jadnik onda isao u Srbiju..no lako je kako je on nego kako mu je pobjegla žena sa djecom preko CG granice….

Pedja
Gost
Pedja

Sindjelic duboko kopa , jos malo pa stize icrkvenjak da objasni kako mu je Irinej ostao duzan 200 000 €

Pol
Gost
Pol

Banana drzava!

Sasha
Gost
Sasha

Ovaj bi i rođenu majku prodao zarad ličnog interesa,faca mu govori koliko je mutan i prevrtljiv…a ovo odjelo kao da mu je lično Katnić pozamljivao jer ne vjerujem da ga je iz Srbije donosio

Velimir136@gmai
Gost

Kao Mandić i Medo,isti je!

Send this to a friend