Hronika

DF traži da Katnić uhapsi Aca i Blaža Đukanovića, Brana Mićunovića i Edina Kolarevića

Demokratski front

Demokratski front pozvao je specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da uhapsi Aca i Blaža Đukanovića, Brana Mićunovića i Edina Kolarevića, jer, kako su istakli, čitava Crna Gora zna da su dosad uhapšeni u akcijama “Klap” i “Vardar” samo kolateral u kriminalnim poslovima Prve familije.

<<<Šaviv osumnjičen da je za kampanju DF-a platio preko 1.150.000 eura<<<

“Današnja press konferencija SDT- a predstavlja očajnički pokušaj spasavanja od krivične odgovornosti Aca Đukanovića, Blaža Đukanovića, Brana Mićunovića i Edina Kolarevića, koji su ustvari organizatori ovih organizovanih kriminalnih grupa, koje su sudeći po svakodnevnim dokazima koje objavljuje Dejan Lakić oštetili državu nekoliko milijardi eura”, saopštili su iz Demokratskog fronta.

Kako dodaju, umjesto da Dejanu Lakiću SDT dodijeli status svjedoka saradnika, a u svakom smislu je kredibilniji od Saše Sinđelića, Katnić bezuspješno uklanja kriminalne tragove Đukanovića, Mićunovića i Kolarevića.

Iz Fronta navode da današnje izvođenje kata od strane Katnića predstavlja brutalno izrugivanje pravdi i jasnu poruku da su braća Đukanović gospodari Crne Gore, i da, kako ističu,  za njih ne važi nijedan zakon, jer oni donose zakone po svojoj mjeri.

“Tako je SDT  u cilju skretanja pažnje sa milenijumske pljačke ove države donio novu Narebu o proširenju istrage protiv Arona Šaviva i na taj način kompletirao spisak od 10  državljana SAD, Velike Britanije, Rusije, Izreala i Iraka. A pošto ih je označio kao sofisticirane počinioce ostaje nam samo da konstatujemo kako su agenti CIA, FBI, MI-6, Mosada i GRU- a, pokušali državni udar 16.10.2016. koji je zaustavljen samo zahvaljujući Tajnovidcu iz Bajramovice”, navode iz ovog saveza.

Front upućuje molbu da u Naredbu za proširenje istrage ubaci i agente albanskog Sigurimija i rumunske Sekuritatee, kako bi, kako dodaju, na pokojne Envera Hodžu i Nikolaja Čaušeskua pala udaljena sumnja pala da su bili stvarni sofisticirani organizatori najvećeg krvoprolića u istoriji Crne Gore koje se nikad nije dogodilo.

“Sudeći po šemi poslovanja firmi Arona Šaviva koja je predstavljena od strane SDT-a , ne samo da u njoj nema kriminalnih aktivnosti, već što je najbitnije- ne postoji nikakva veza sa DF- om. Podsjetićemo javnost da je upravo SDT u toku postupka za tzv. državni udar nekoliko puta izjavio da je DF od Rusa dobio sedamnaest miliona dolara kako bi realizovao rušenje ustavnog poretka. Sad nam Katnić otkriva poslovanje Arona Šaviva sa određenim kompanijama iz Češke, Škotske i Sejšela, što je veoma zanimljivo sa aspekta njegovog portfolia, ali postavljamo pitanje kakve to veze ima sa DF-om? I koji je to član DF-a vlasnik of šor računa na Sejšelima ili bilo gdje drugo”, dodaju oni.

Demokratski front ističe da je najveći paradoks da je Šaviv u Crnoj Gori potrošio dvadeset dvije hiljade eura, ali je, kako tvrde,  za razliku od Aca, Blaža, Brana i Edina izgleda platio PDV i nije se radilo o fiktivnim fakturama.

“Ili je možda Aron Šaviv poslovao sa firmama Prve familije?  Znači, od “ruskih” 17 miliona dolara, Šaviv je potrošio samo dvadeset dvije hiljade evra, sram da ga bude.  Zato najljubaznije molimo Katnića, ako kad dođe do preostalih 16 miliona i 778 hiljada dolara, da nam da naš dio, jer će nam valjati za sljedeći državni udar koji planiramo na dan parlamentranih izbora 2020. godine”, dodaju oni.

Upravo je, kako naglašavaju, SDT novim proširenjem istrage protiv Arona Šaviva, pokazao da DF nije učestvovao u organizovanju državnog udara,  niti u pranju novca, ali je, navode iz DF-a  bilo neophodno da se sve inscenira ne bi li ovaj politički savez bio zabranjen kao jedina prepreka diktaturi Prve familije.

“Ali kako to biva u svakoj pravednoj borbi, na kraju će se tvorci ove privatne države i stvarni kreatori državnog udara i pranja milijardi eura udaviti u sopstvenim fiktivnim fakturama”, jasni su oni.

25

avatar
1000
20
5
0
 
24
verigeAjacrnogoracSerdar Krstomi-ti i crnogor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
verige
Gost
verige

prvo celnici df da se zbrinu u zatvor i to na duze trajanje, pa cemo onda ove patrijote sto kradu na fakture i pdv..

Aja
Gost
Aja

Kakvo zastidje od opozicije, sto je ovo???

crnogorac
Gost
crnogorac

Tacno da ih treba uhapsit, ma i od vas barem polovinu

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Ovi su totalno pukli!

mi-ti i crnogor
Gost
mi-ti i crnogor

a kad su cijeli bili? mozda prije no sto su svjetlost dana vidjeli

Lado T.
Gost
Lado T.

U svakoj prici ima i istine, jednako i u onoj tuzilastva kao i u ovoj df, a da je to tako zivot nam svakodnevno to potvrdjuje !!!

Svjefol
Gost
Svjefol

Zar ova dvojica nisu u zatvoru?!…. Ko treba da ide u zatvor, taj ce ici ali da je neko osudjen a jos seta napolju, i pri tom drzi konferencije, e to moze samo ovdje…

marius
Gost
marius

A što smo obnavljali državu jad njezini osvjedočeni neprijatelji i dalje joj rade o glavi, i dobro u njoj uživaju, a pošteni gradjani CG se po narodnija kuhinja hrani

dug3,5milijardi
Gost
dug3,5milijardi

Nijesmo obnavljali državu da bi je poneki očerupali, ajvanu.

awetinja
Gost
awetinja

Ako ko oće da opere par miliona preko mog imena neka se javi slobodno, lako ćemo se dogovoriti.

Svaka čast
Gost
Svaka čast

Tešma srca, mora se priznati, dobro im je zezanje. Ranije su me samo nervirali, a ovo je bilo duhovito.

niro
Gost
niro

Zatiđe od partije

hahaha
Gost
hahaha

Ma vam ga rece DF! Sve jaci bogami! Poceli su na najjace da udaraju!

Mirso
Gost
Mirso

Kad bi mu bastalo hahahaha

Ljuta
Gost
Ljuta

A mila…..Joketica?

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Bokelju je si li bio u guču?

Animus
Gost
Animus

DF-ovci jesu protiv drave i na svaki nacin gledaju da je ospore i rade protiv iste, ali neke stvari koje iznose budu i stina. Nazalost, da Katnic uhapsi gore navedene, ne mogu se prikupiti adekvatni dokazi za ozbiljnu optuznicu, jer je cijeli pravosudni sistem u rukama gore navedenih. Kod nas nisu probem pojedinci, nego kurumpiran sistem, te se drzava ne… Više »

gaga
Gost
gaga

Da se digne Rade Tomov,pa da vidi što sve sudi,ova grupa ništa ljudi.Njegošu je “svaka”bila sveta,a ova grupa na slici su “klasično”dno dna.

Send this to a friend