Hronika

Disciplinski postupak protiv policajca, službenim vozilom izazvao udes

ilustrtacija

Protiv policijskog službenika V.D. pokrenut je disciplinski postupak jer je prekršio odredbu Zakona o unutrašnjim poslovima, na način što je dok je bio na dužnosti i koristio službeno vozilo istim izazvao saobraćajnu nezgodu, pišu Dnevne novine.

“Protiv policijskog službenika V.D. pokrenut je postupak zbog toga što 23. maja 2018. godine oko 13.15 časova, u Ulici Filipa Kovačevića u Budvi dok je obavljao redovne poslove i zadatke, nije preduzeo odgovarajuće mjere i radnje usmjerene na čuvanje i obezbjeđenje vozila za koje je zadužen, na način što je upravljajući službenim motornim vozilom marke “opel astra” registarskih oznaka PPG*** vlasništvo MUP-a, izazvao saobraćajnu nezgodu, na način što je vršio radnju uključivanja sa parking prostora u Ulicu Filipa Kovačevića, a da se prethodno nije uvjerio da takvom radnjom neće ometati ostale učesnike u saobraćaju”, navodi se u zaključku disciplinskog tužioca.

Kako se dodaje, V.D. je tom prilikom prednjom desnom bočnom stranom vozila ostvario kontakt sa prednjom stranom motocikla marke “honda kojim je upravljao B.A., koji se kretao Ulicom Filipa Kovačevića i imao pravo prvenstva prolaza, usljed čega je nastala materijalna šteta na vozilima.

“Time je V.D. počinio težu povredu službene dužnosti Zakona o unutrašnjim poslovima (nepreduzimanje ili nedovoljno preduzimanje mjera za bezbjednost lica, imovine i povjerenih stvari), stoji u zaključku za pokretanje disciplinskog postupka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko
Gost
marko

slomi li ga slomi…..

Send this to a friend