Hronika

Ubijeni dječak prije mjesec dana imao povrede ispod očiju, da li je iko reagovao?

Centar za ženska prava uputio je direktorici KCCG Zorici Kovačević dopis u kojem navode da imaju saznanja da je 6. januara ove godine, očuh Nermin Šišić, u pratnji komšije, petnaestomjesečnog P. J. doveo u Dječju bolnicu u Podgorici, sa povredama u predjelu ispod očiju, te da je u periodu između 21 i 22 časa iz Dječje bolnice upućen na snimanje u Urgentni centar.

<<<Anonimna prijava da je ubijeni dječak bio primljen u KC početkom januara<<<<

“Prema dobijenim informacijama, na pitanje ljekara što se desilo, očuh je odgovorio da je dijete par dana ranije palo iz kreveta. Molimo da istražite navedene informacije i informišete nas da li je, u slučaju da su tačne, slučaj prijavljen nadležnim organima. Ukoliko je izostala zakonom propisana obaveza medicinskog osoblja da prijavi nasilje nad djetetom, tražimo da, u skladu sa Vašom nadležnošću, preduzmete odgovarajuće mjere da se takvo postupanje najstrožije sankcioniše”,  navodi se u dopisu.

Apeluju da se medicinsko osoblje dodatno obaveže na prijavljivanje slučajeva nasilja u porodici, naročito nasilja nad djecom, kako bi se spriječile moguće tragične posledice, obezbijedila odgovarajuća zaštita žrtava i odgovornost počinilaca nasilja.

Iz KCCG-a su saopštili da su zatražili od Višeg tužilaštva da utvrdi osnovanost iznijetih navoda i poručili da će ukoliko se utvrdi propust zaposlenih biti sankcionisani.

<<<Slučaj ubijenog dječaka: Ako je bilo propusta u KCCG neko će biti kažnjen<<<

A osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka, Nerminu Šišiću (28) i dječakove majke Jelene Jovović sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović odredio je pritvor do 30 dana.

 >>> Osumnjičeni za smrt dječaka u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva>>>

>>>Preminuo dječak koji je brutalno pretučen>>>>

Par stotina građana okupilo se sinoć na Trgu nezavisnosti zbog ovog nezapamćenog zločina u Crnoj Gori odakle je poslata jasna poruka da se nasilje ne smije tolerisati i da se na njega ne smije ćutati.

<<<Građani odali počast ubijenom dječaku: Ne smijemo da ćutimo na nasilje<<<

S.Đ.

Send this to a friend