Hronika

Djed nehotično ubio unuka

Plav

Pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda, kojim je trebalo da predsjedava Ivan Adamović, nije održano suđenje Plavljaninu Omeru Huseinoviću (76). Razlog zbog kojeg nije došlo do početka pretresa je zahtjev punomoćnika oštećene porodice, koji nije mogao da pristupi suđenju, piše Dan.

Novo ročište zakazano je za 27. jul u 11.30 sati. Huseinoviću je stavljeno nateret da je 14. februara ove godine pucao u sugrađanina Muhameda Cirikovića (28), ali je hicima iz pištolja ubio svog unuka Rusmira Huseinovića (29). Nakon toga je otišao kući gdje su ga zatekli i uhapsili službenici policije.

Ubistvu je prethodila rasprava Cirikovića u lokalu „Mehov han”, u kojem radi njegova djevojka.

“Oko ponoći izašl i su ispred kafane, nastavili raspravu i svađu, a potom se i fizički obračunali. Huseinović je krenuo da ih razdvaja, ali je nakon nekog vremena potegao pištolj, nanišanio u pravcu Cirikovića i povukao oroz. Hitac je prošao kroz rame Cirikovića i usmrtio njegovog unuka Huseinovića”, piše u optužnici.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
IppAaaaCg kontras
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ipp
Gost
Ipp

Kakva karma a htio da ubije tudje dijete i zavije tudju porodicu u crno pa ubio svoje i zavijo svoju porodicu u crno tako mu i treba i njemu i svakom ko pokusa da uzme tudji zivot.Ima boga za svakoga.

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Svasta. S pistoljem u kafanu. Kao na divljem zapadu. Treba da lezi i za pokusaj ubistva I za ubistvo is nehata zajedno I za nedozvoljeno drzanje oruzja

Aaaa
Gost
Aaaa

Njemu je Bog presudio odmah tad. Ne treba mu veća kazna osim što živi s tim da je ubio svog unuka…

Send this to a friend