Hronika

EKSKLUZIVNI AUDIO SNIMAK: Sinđelić priznaje da je vršen pritisak na njega

Na svjedoka saradnika u slučaju pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora, 16. oktobra 2016. godine u Crnoj Gori, Sašu Sinđelića, navodno je vršen pritisak da promijeni iskaz. To se jasno čuje u audio zapisu koji ekskluzivno objavljuje CdM, u kome osoba koja je navodno Sinđelić priča sagovorniku u automobilu, kako je angažovao advokaticu jer pokušavaju da ga natjeraju da promijeni iskaz dat u Višem sudu u Podgorici.

“Angažovao sam jednu advokaticu da bilo šta da mi se desi, ona istog momenta obavijesti sud da sam ja otet, bukvalno, i da pokušava da se na mene utiče na silu”, čuje se na audio zapisu.

Sinđelić je sinoć u emisiji Milomira Marića “Ćirilica” na Happy televiziji promijenio iskaz i kazao da na dan parlamentarnih izbora 2016. dodine u Crnoj Gori nije bilo planirano nasilje u Podgorici već da su htjeli da “naprave običan protest podrške opoziciji”.

<<<Sinđelić promijenio iskaz: Nije bilo planirano nasilje, htjeli smo da napravimo protest podrške opoziciji<<<

Na audio snimku se čuje da je osoba koja se predstavlja kao Sinđelić potvrđuje da ga je Marić zavo nekoliko puta za intervju.

“Ja sam rekao nije problem videćemo šta može da se uradi, ali ne može puno da se uradi, jer ima previše dokaza-što je istina. Ima previše dokaza i tu nema šta da se pegla. Ajd kao razmisliće on, pa će da mi kaže nešto ako možemo. Upravo ja sam kupio vrijeme i šta ću sad da uradim. Sad ću stvarno da odem da siječem drva, ostaviću sve telefone da ne može da mi se uđe u trag”, čuje se na snimku.

Podsjećamo Sinđelić je sinoć u “Ćirilici” kazao: “Poslije ove emisije, ja mogu da odem u šumu da siječem drva i tamo će vjerovatno doći da me uhapse”.

Na audio snimku se jasno čuje da je svjedok saradnik sagovorniku u automobilu rekao da je on čovjek koji razmišlja unaprijed.

“Znači ja ću da se sklonim, da radim, moj rad ja pokrivam pošto sam u šumi, tamo stvarno nema signala, ja neću da nosim telefone nikakve, niti da zivkam. Jednostavno, neću ih koristiti neću mnogo javno da se pojavljujem. Uglavnom, gledaću ja da pripremim jednu izjavu unaprijed da ostavim advokatici, potpisanu, ovjerenu i sve u slučaju mog nestanka. Da je to učinjeno zbog toga da bi se uticalo na mene silom da ja promijenim iskaz dat u sudu u Crnoj Gori. I to ću da ostavim kod nje da stoji, za slučaj da pokušaju da me otmu i da utiču na promjene”, kazao je Sinđelić.

U Višem sudu za sjutra je zakazano iznošenje završnih riječi u slučaju pokušaj terorističkog napada.

A.O.

176 Komentara na "EKSKLUZIVNI AUDIO SNIMAK: Sinđelić priznaje da je vršen pritisak na njega"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend