Hronika

Evropska komisija zabrinuta zbog odluka Sudskog savjeta

Foto: Twitter

Povodom odluke Sudskog savjeta da ponovo imenuje predsjednika Osnovnog suda u Kotoru na tu poziciju, osmi put za redom, iz Evropske komsije poručuju da su odluke Sudskog savjeta o ponovnom izboru predsjednika sudova već ranije izazvale zabrinutost.

<<<Sudski savjet osmi put izabrao Vučkovića za predsjednika kotorskog suda<<<

“Kako je naglašeno u Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori za 2020. godinu, odluke Sudskog savjeta o ponovnom izboru predsjednika sudova na najmanje treći mandat su već izazvale zabrinutost u pogledu načina na koji Sudski savjet tumači slovo i duh ustavnog i zakonodavnog okvira. Ovakve odluke takođe nisu u skladu sa preporukama GRECO-a o nezavisnosti pravosuđa, čije se ispunjavanje očekuje od Crne Gore”, navodi se u saopštenju portparolke Evropske komsije Ane Pisonero Hernandez.

Iz Komisije ističu da uopšteno govoreći, da bi napredovala dalje na svom putu ka EU, Crna Gora treba da ostvari dalji napredak u reformama u oblasti vladavine prava, “uključujući i napredak, a ne nazadovanje u sprovođenju reforme pravosuđa, kako bi ispunila privremena mjerila za poglavlje 23”.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
expert123sretenAnderbaCrnogorac 100%marius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
expert123
Gost
expert123

Ako je standard u EU ili u vecini z zemalja EU da niko u pravosudju ne moze imati kao predsjednik nekog od sudova pocev od osnovnog do vrhovnog vise od dva mandata, onda treba odmah Crna Gora da primijeni ta princip i time pokaze da na djelu slijedi sve evropske preporuke i stavove u pravosudju. Ono kojim tece treci mandat… Više »

sreten
Gost
sreten

placena od Spc protiv CG….. vazniji joj predednik suda u kotoru od sudbine CG

Anderba
Gost
Anderba

Zabrinuti zbog predsjednika Osnovnog suda u Kotoru ? A ta ista Evropska komisija “zaboravila” da u svom izvještaju navede nezapamćeno i brutalno miješanje državnog vrha Srbije i njihovih medija u izbore u C.Gori. O tome ni jednog jedinog slova !!! Zato se i podrška takvoj EU s razlogom smanjuje.

Crnogorac 100%
Gost
Crnogorac 100%

Ne možemo pričati o našoj liderskoj poziciji na putu u EU, a ne poštovati standarde te organizacije. Kad dobijamo pohvale od njih onda su dobri, a kad nas kritikuju, onda su nam neprijatelji.

marius
Gost
marius

Zabrinuti ste zbog toga ? Bas interesntno. A niste zabrinuli se, kad ste gledali one horor slike sa sahrane Amfilohijeve, dje narod bez ikakvog postovanja, i brige kako za svoje, tako i za tudje zdravlje, u ovo suludo vrijeme, kad korona ,svijeto hara, i svakodnevno odnosi zivote ljudi,ljubi cojeka koji je umro od iste te korone. Svakim danom, sve vise… Više »

Jovan
Gost
Jovan

EU je neprijatelj Crne Gore, anti crnogorska organizacija

Send this to a friend