Hronika

Fabris: Ne sjećam se da je Žugić uvrijedio Radovićevu

Fabris

Viceguverner Centralne banke Nikola Fabris juče kao svjedoka u postupku po tužbi bivše viceguvernerke Irene Radović protiv guvernera Radoja Žugića i CBCG za diskriminaciju i mobing, pred podgoričkim Osnovnim sudom kazao da se ne može sjetiti da se Žugić odnosio nekulturno prema Radovićevoj, pišu Dnevne novine.

“Ne mogu se sjetiti da li je uvrijedio ili slično. Takođe mi nije poznato da je neko podrivao njen autoritet i miješao se u njene nadležnosti dok je bila viceguvernerka za kontrolu bankarskog sistema”, istakao je Fabris.

Podsjetimo, početkom jula prošle godine Savjet Centralne banke uputio je parlamentu predlog za razrješenje viceguvernerke Radović prije isteka mandata jer je odala poslovnu tajnu i predlagala odluke u ličnom interesu.

Na pitanje sudije Mladena Grdinića, da li su drugi viceguverneri preuzimali poslove Radovićeve, Fabris je kazao da je prilikom sastanaka sa predstavnicima MMF-a ona bila na putu, zbog čega je Žugić njemu dao zadatak da sačini predlog pisma koji se odnosio na mogućnost uključivanja novih institucija u kreditni registar.

“To sam i učinio, i sjećam se da se zbog toga ona ljutila”, naveo je Fabris, dodajući da nije bilo moguće da se bilo ko miješa u posao tužilje.

On je kazao da mu nije poznato da se neko od zaposlenih iz njenog sektora žalio da je diskriminisan, već su prema njegovom mišljenju bili privilegovani kako zbog visine zarada, tako i zbog poslovnog prostora u kojem rade.

Pred Novu 2018. godinu, naveo je Fabris, održan je sastanak na kojem je bila Radovićeva, Žugić, on i viceguverner Mijo Radonjić, i na tom sastanku dogovoreno je da ona prihvati Sektor za kontrolu pružanja finansijskih usluga.

“Ona nije bila zadovoljna odlukom što je guverner Žugić donio odluku da ona više ne rukovodi Sektorom za kontrolu bankarskog sistema”, naveo je Fabris, dodajući da ne zna razloge takve odluke.

Kako je kazao, nezadovoljna je bila i odlukom od 12. marta 2018. kojom prestaje da rukovodi Sektorom za kontrolu pružanja finansijskih usluga. Fabris je pojasnio da je kabinet u kojem je radila bio renoviran i dok je bila savjetnica, ali da problem vlage nije riješen, kao i u njegovom kabinetu.

“Guverner Žugić joj je nudio da zamijene kabinete da on pređe u njen, a ona u njegov”, naveo je Fabris, dodajući da bi i on sam mijenjao svoj kabinet za njen iako je u njenom bilo više vlage.

Suđenje se nastavlja 24. maja kada je planirano čitanje nalaza vještaka medicinske i vještaka ekonomske struke.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
Mila KSrčani problemStužilac🧠 EliminatorLjuta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila K
Gost
Mila K

Stigla najava za press u CB CG danas od 14-15 časova. Evo koliko malo znaju da su spinovali da se ne bi znalo da su dokapitalizovali državnom naredbom banku? Ili je pak gase? Šta god da je ukrivanje iza Savjeta CB CG (skupine neuglednih građana zemlje sudeći po viceguvernerima ali i ostalim probiračima funkcija), izdržaće CG bankarski sistem i ove… Više »

Srčani problem
Gost
Srčani problem

Zbog čega niste prenijeli da je Radovićka na saslušanju tvrdila da je jedna banka poslala dopis guverneru u kojem tvrdi da je jedan kontrolor cbcg reketeirao banku tražeći pare od vozača direktora? To vam nije bitno, je li?

Stužilac
Gost
Stužilac

A sjeća li se one socijale što je gladnima uzeo iz usta? Bruka ljudska.

🧠 Eliminator
Gost
🧠 Eliminator

Svi znaju da je Fabris kukavica i da je na stranu Zugica jer mu daju punu platu za 2 radna dana u nedelju i 100 povratnih karata za god. dana do Beograda. Odlican svjedok i jos bolji cova

Ljuta
Gost
Ljuta

Ni ja se ne sjećam da brajevica nije lazno svjedoci o Ramadu niti se sjećam da je migo galantno stavio mito u djelo niti da je milo sa svitom uživao po svijetu na racun do…

zlatni.iphone
Gost
zlatni.iphone

Uzgred budi receno, Fabris je bio u svosjtvu svjedoka tužillje! Zvala ga je kao svjedoka misleci da ce lagati u njenu korist valjda… sjajno!

erdogan
Gost
erdogan

A kad ce SDT da ispita Zugica za lazno predstavljanje. Doktorirao na Bankarskoj akademiji kod Knezevic Duska dvije godine prije nego sto je ista akreditovana da izdaje doktorat.

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Oli jedno 500 € dako se sjetis?

Send this to a friend