Hronika

Prijetio Vučiću, dobio nanogicu, isjekao je i pobjegao u Crnu Goru

Zbog prijetnji predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, Treći osnovni sud u Beogradu je sredinom jula osudio na 11 mjeseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor-nanogicu Božidara Filipovića (53).

Međutim samo nekoliko dana od prebacivanja u kućni zatvor, Filipović je isjekao nanogicu i pobjegao u Crnu Goru, gdje je juče uhapšen.

<<<Budvanin osumnjičen da je prijetio pištoljem gostima u lokalu MTV, lomio čaše i flaše<<<

Filipović je krajem maja bio uhapšen na jednom novobeogradskom splavu gdje je izrekao prijetnje Vučiću i Stefanoviću, a nakon presude je iz pritvora prebačen u svoj stan uz elektronsku nanogicu, preko koje je praćeno njegovo kretanje.

Nakon što je primjećen njegov nestanak, beogradski sud je raspisao potjernicu za njim, a kazna kućnog zatvora mu je preinačena u klasični – efektivni zatvor.

U ovom slučaju Srbija ne može da traži izručenje zbog izdržavanja kazne zatvora, jer prema sporazumima sa Crnom Gorom, izručenje po tom osnovu može da se traži kada je posrijedi kazna zatvora preko dvije godine.

Filipović je javnosti poznat od septembra 2017. kada je iz revolta prema parking servisu zapalio svoj džip “porše kajen”.

17 Komentara na "Prijetio Vučiću, dobio nanogicu, isjekao je i pobjegao u Crnu Goru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend