Hronika

Formiran Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović formirali su danas Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima kojim rukovoditi tužilac, a čiji članovi su predstavnici MUP–a, Uprave policije, Tužilaštva i Ministarstva pravde.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, 0ni su održali sastanak na kojem je ocijenjeno da je saradnja policije i tužilaštva profesionalna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u borbi protiv najtežih i svih drugih oblika kriminala.

“Napredak u borbi protiv organizovanog kriminala prepoznat je i u Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori, a ocjene evropskih partnera potvrđuju odlučnost policije i tužilaštva u postizanju mjerljivijih rezultata u ovoj oblasti”, dodaju iz UP.

Na sastanku je razmatrana i borba protiv trgovine ljudima, kao jednog od aktuelnih izazova i u državama regiona.

Stanković i Veljović ocijenili su da treba da postoji jača povezanost nadležnih organa u rješavanju ove problematike, kako bi akcije na otkrivanju, suzbijanju i procesuiranju krivičnih djela trgovine ljudima i povezanih krivičnih djela bile pravovremeno koordinirane a time i efikasnije.

Uprava policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, u kontinuitetu sprovodi akciju trajnog karaktera usmjerenu na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje trgovine ljudima i bliskih krivičnih djela, a kako bi rezultati u narednom periodu bili još uspešniji policija preduzima brojne aktivnosti u jačanju stručnih i materijalno – tehničkih kapaciteta uz podršku međunarodnih partnerskih organizacija.

2 Komentara na "Formiran Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend