Hronika

Hapšenje crnogorskog državljanina u Sjevernoj Makedoniji, u tovaru s bananama pronađen kokain

Foto: MUP Sjeverne Makedonije

Crnogorski državljanin J.K. (31) uhapšen je zbog šverca kokaina zaplijenjenog u Sjevernoj Makedoniji. On je vozio kamion u kome je policija pronašla kilogram kokaina, saopštio je danas na konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova te države Naće Čulev.

Policija Sjeverne Makedonije presjekla je švercerski kanal kojim je 1,3 tone kokaina trebalo da bude prebačeno prvo u Sloveniju, pa dalje u Zapadnu Evropu. Kokain je stigao u Luku Bar direktno iz Kolumbije. Crnogorske bezbjednosne službe su dobile informaciju od partnerskih službi da je u barskoj Luci pošiljka sa više od tone kokaina.

Kako bi bili identifikovani svi akteri ovog šverca, pošiljka je propuštena, pa je kokain iz Luke Bar prebačen prvo u Albaniju, a zatim u selo Krušopek, nedaleko od Skoplja.

Foto: MUP Sjeverne Makedonije

Čulev je potvrdio da su droge bili kolumbijskog porijekla, a kokain je pronađen u prodavanici voća Banex Company DOOEL.

<<<Crnogorske bezbjednosne službe nadzirale šverc 1,2 tone kokaina preko Bara<<<

“Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala, Odjeljenje za borbu protiv trgovine drogama od 17. do 19. februara, je u koordinaciji s javnim tužiocem, u okviru međunarodne policijske saradnje nekoliko zemalja zaplijenilo je jedan kilogram kokaina u skopskom selu Krušopek, što je samo dio veće količine koja bi trebala biti strići Sjevernu Makedoniju”, rekao je Čulev, prenose tamnošnji mediji.

On je pojasnio da je sinoć oko devet sati na graničnom prelazu Ćafasan-Struga registrovan kamion kojim je upravljao 31-godišnji J.K. državljanin Crne Gore, koji je nakon obavljenih carinskih formalnosti krenuo prema Krušopeku.

<<<UP i UC: Presječen međunarodni lanac krijumčarenja kokaina u Sjevernoj Makedoniji<<<

Po dolasku u magacin u skopsko selo Krušopek, policija je započela akciju i tu zatekla sina vlasnika Banexa, J.E. (22) i R.I. (51) koji je istovarao robu. Ubrzo se pojavio i vlasnik firme S.E. (47).

Foto: MUP Sjeverne Makedonije

“Tokom detaljne pretrage jednog od paketa pronađen je oko kilogram kokaina”, rekao je Čulev i dodao da su u ovoj operaciji oduzeti mobilni telefoni, oko tri hiljade eura, 700 dolara i 188 hiljada denara, kamion, zajedno s 98 paketa banana, dokumentacijom, tehničkom opremom”, saopštio je Čulev, prenose mediji u Sjevernoj Makedoniji.

Rekao je da je operacija međunarodnog karaktera, ali je odbio da saopšti koje su države uključene u operaciju radi zaštite istrage.

J.L.

10

avatar
1000
7
3
0
 
10
MERIDIJANDemoVantage1111vjecna da jeAco
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Demo
Gost
Demo

Znao sam.. cijelog zivota sam zivio u zabludi.. bananamen ipak postoji

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ovo je sramota da pustae nase drzavljane da ih hapse po evrropi a veze nemaju sa ovom drogom …..ovaj momak je vec pusten jer je bio samo vozac kaminona i nije imao veze sa drogom

Aco
Gost
Aco

1.300kg je prokrijumcareno nasli su 1kg sta je sa ostalih 1.299kg nikako ovo ne shvatam….

MERIDIJAN
Gost
MERIDIJAN

Dali su na analizu !

Dejo šakal
Gost
Dejo šakal

Pa su becka i ranka imale ključ od mog stana i došle mi u san.

Crni
Gost
Crni

Situacija u CG je stabilna

Vantage1111
Gost
Vantage1111

Ovo je druze u S.Makedoniju, citaj malo

Slavko
Gost
Slavko

Skacu cijene u Voli.

PIrelli ®
Gost
PIrelli ®

Kako se samo sjetio?!

veki
Gost
veki

to sa bananama i drogom se već jednom desilo ali u MNE

Send this to a friend