Hronika Raičević održao sastanak povodom učestalih saobraćajnih nezgoda

Hitno sanirati ogradu i postaviti svijetlleće znakove na Bulevaru u Baru

Potrebna je hitna sanacija ograde tamo gdje je nepropisno otvorena, kao i postavka  nove ograde na dionicama koje su prepoznate kao frekventne za kretanje pješaka mimo pješačkih prelaza na Bulevaru revolucije, kao i da se razmotri mogućnost da se na predmetnim dionicama postave led svijetleći znakovi sa mjeračem brzine. To je, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića sa komandirom Stanice policije CB Bar Predragom Buškovićem, načelnikom Komunalne policije Dejanom Škerovićem i izvršnim direktorom Komunalnih djelatnosti Stevom Pejovićem.

<<<Pješak stradao u centru Bara<<<

Povod za sastanak su dvije saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom za nepunih mjesec u Bulevaru dinastije Petrovića, ali i ranije nezgode sa tragičnim posljedicama, zbog čega su preduzete urgentne aktivnosti za povećanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Dva nemila dogođaja za manje od mjesec dana u Bulevaru dinastije Petrovića jako su nas potresla i ovim putem porodicama upućujem izraze dubokog saosjećanja. Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da budu svjesni svoje odgovornosti čim izađu na kolovoz i da se pridržavaju pravila saobraćaja radi svoje bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju”, kazao je Raičević.

Kako je dodao, Opština u saradnji sa Centrom bezbjednosti Bar u kontinuitetu sprovodi mjere i aktivnosti u pravcu unaprijeđenja saobraćaja u Baru i u tom segmentu neće štedjeti ni sredstva ni napore za dobro svih građana.

“Nadam se da će zajednično djelovanje svih, kako Opštine i preduzeća Komunalne djelatnosti, tako i Centra bezbjednosti Bar doprinijeti da ovi nemili događaji ne budu dio svakonevice građana Bara i da će ove mjere dati pozitivne rezultate u cilju povećanja bezbjednosti i smanjenja saobraćajnih nezgoda i hazarda u gradu“, kazao je Raičević.

Postavljanjem usporivača brzine i zaštitnih ograda, rekonstrukcijom asfaltne podloge i trotoara, postavljanjem ulične rasvjete, horizontalne i vertikalne signalizacije, gradske službe rade na unaprijeđenju sigurnosti u saobraćaju.

Tako je u proteklom periodu u saradnji sa preduzećem „Komunalne djelatnosti“ Bar u više navrata postavljana zaštitna ograda na Bulevaru sa namjerom da se promijene navike pješaka i ograniči prelazak ulice na nepropisnim mjestima, međutim ograda je često vrlo brzo nakon postavljanja otvarana.

Centar bezbjednosti Bar će pojačati mjere i radnje na kontroli poštovanja saobraćajnih propisa i s tim u vezi i u narednom periodu će represivno djelovati u okviru akcije pod radnim nazivom „Pješak“ koja se u kontinuitetu sprovodi u našem gradu. Apelujemo na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju pravila, jer će u protivnom vozači koji ne propuste pješake na obilježenom pješačkom prelazu, ali i pješaci koji prelaze kolovoz van označenog prelaza, biti sankcionisani”, poručio je komandir stanice policije CB Bar Predrag Bušković.

29

avatar
1000
25
4
0
 
29
BARaninBARaninSasaSamoJASasa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BARanin
Gost
BARanin

jednostavno resenje, aman vise neka pocne policija kaznjavati pjesake van pjesackog, na crveno I obavezno kad stoje ispred pjesackog I pricaju a ti stanes da predju a oni ti mahnu I pokazu rukom da nastavis jer oni pricaju. uzas. a znaju da zaustavljaju vozace koji idu na posao u 7 ujutro I pitaju “jesmo li pili nesto”! BRUKA!!!

SamoJA
Gost
SamoJA

Citam komentare i donekle se slazem sto kazete ali….kad svi mi dobro znamo da nidje drugo u bilo kojem drgom gradu drzavi to ne radimo jer ce nas kazniti mi to ovdje uradimo i pored toga sto nedaleko od nas stoji policija i kad nas startuju da nas kazne tada smo u problemu….nemojte pogresno shvatiti ovo sto napisak NEMOJMO PRELAZITI… Više »

Sasa
Gost
Sasa

Da nije onoliko oleandra zasadjeno duz kolovoza i jedni i drugi bi imali pregled i kao pjesak i kao vozac.

Dragan
Gost
Dragan

Stavice lezece policajce,najjeftinije i najgore rjesenje.Treba bulevar ograditi sa obije strane a ne samo po sredini i ukloniti parking sa bulevara.Isto uraditi u Sutomoru i Susnju.

Dali
Gost
Dali

Dzabe ograda lomice je a i preskakati drugo pasa lutalica koliko hoces i oni su rizik .Najgore od svega sto pojedinci i kroz crveno prolaze evo danas policajci stoje na bulevar a jedan reno senik ako nije pored njih prosao najmane 100 kilometara na sat ,policajac nije trepnuo,strasno.

Dali
Gost
Dali

Prvo razdaljina od semafora kod Lakovica do Semafora kod tri kule sigurno 500 metara ,sad vidite koliko treba da se pjesaci da bi presli sa jedne na drugu stranu a jeli divljastvo ,jeste.Zasto grad ne ponudi privrednicima da uloze u pasarele na kojima bi samo reklamirali sebe i druge koji uloze to ili pjesacki na pola bulevara.

Sasa
Gost
Sasa

a pasarela u Sutomore toliko cekana pa 80% Je ne koristi!

Makedonsko
Gost
Makedonsko

Pričamo o kulturi naroda a onda probijene ograde… To je naša bruka, sami brukamo svoj grad.

Bnjj
Gost
Bnjj

Podrška Opštini, kamere svud po Cg uvesti. Treba i investicije dovesti u Cg

Bar
Gost
Bar

Postavite kvalitetniju ogradu!!!

Raicevic
Gost
Raicevic

Ili neka postave one sasjecene borove i naprave ogradu od njih.

Img
Gost
Img

Treba postaviti zicu i sprovesti struju kroz nju a izmedju na ostrvu napraviti bunar i u njemu pirane.

miljenko
Gost
miljenko

svako iscrtavanje novih prelaza ljeti bi napravili veliki zastoj ,i ogromne kolone ovo je zaobilaznica -tranzit Bara

miljenko
Gost
miljenko

dobro bi bilo kad bi na bulevar uradili : prvo zabraniti parkiranje kola ,drugo olendere koji dijele dva bulevara skratiti do zemlje da bi vozaci imali pregled sto se desava na suprotnoj strani ogradu popraviti i dobro zavariti i trece policajac koji bi se tuda kretao i kaznjavao za prelazak bulevara na mjestima dje to nije dozvoljeno

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Mora ograda da se stavlja da ne bi kao goveda prelazili ulicu.

Hogar
Gost
Hogar

Samo iz korijena iščupajte onu toboš živu ogradu i dosta ce biti. Jer vozaci mogu da vide ispred sebe daleko. A marvu nekulturnu ne mozeš naučiti pameti. 5 metara da se zid napravi, naci ce nekulturna stoka način da rupu napravi

Willy
Gost
Willy

Nema te službe koja može održavati ogradu koliko ima onih koji razvaljuje table da bi sebe i druge iz lagali direknoj opasnosti. Treba postaviti kamere na stubovima rasvjete i liviti ih preko video nadzora pa o da po džepu.

Lipovo
Gost
Lipovo

Raščepila se, kakva je!

kako ne
Gost
kako ne

Znači, racionalnije je postavit ogradu da ne bi ljudi prelazili, umjesto napraviti jedan pješački na sredini bulevara i usporiti saobraćaj? Ok.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Treba pješački na svako 10m, i to na bulevar, logično.

BARanin
Gost
BARanin

a dje si ti vidio pjesacki na sred bulevara zivota ti?

Ivana
Gost
Ivana

Nece ova teta da pjesaci jos sto metara, ovako svako ko prelazi izaziva.

Gigi
Gost
Gigi

Gdje u svjetu postoji da je dozvoljeno parkiranje na bulevar .Bulevar sa tri trake a na jednok parkirani automobile.Preglednost rizicna .Mora se pod Tim pitanjem nesto preduzeti.

Gigi
Gost
Gigi

elSvako jutro prolazim autom bulevarom a nista nisu preduzeli sa zatvaranjem ograde od kad je nastradala djwvojcica.Za ovo odgovornost mora da snosi gradonacelnik zajedno sa direktorom gradskog zelenila

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Neću da komentarišem jer su stradali, ali se zapitaj šta si napisao

Maida
Gost
Maida

Ne može opština iskontrolisat divlji narod

Adolf
Gost
Adolf

Obavezno betonska ograda sa bodljikavom mrežom. Možda tad ovaj narod zaustavi.

Milanko
Gost
Milanko

Uhljebi u barskoj opstini nista ne rade!
Sramota ih pojela pa ovo moraju,inace ne bi prsta makli.

Lepi dejo jesen
Gost
Lepi dejo jesen

Ova marija čas pise čas preko ograde.

Send this to a friend