Hronika

Istraga o ubistvu Vukotića: Privedeno 26 kavčana, pronađeno šest čaura

Inspektori kriminalističke policije priveli su na informativni razgovor 26 osoba bliskih „kavačkom klanu” kako bi provjerili njihov alibi u vrijeme ubistva Kotoranina Veselina Veska Vukotića (69), oca Jovana i Igora Vukotića, piše Dan.

<<<Detalji ubistva Veselina Veska Vukotića<<<

Do zaključenja broja lista Dan niko nije zadržan niti zvanično osumnjičen za ovaj zločin. Policija je, kako saznaje ovaj list, na licu mjesta pronaš la šest čaura. Sumnja se da je u atentatu korišćen poluautomatski pištolj. Činjenica da ubica nije ostavio gotovo nijedan trag otežava policijsku istragu.

Istražitelji vjeruju da iza ove likvidacije stoji “kavački klan” koji je u sukobu sa sinovima ubijenog Veselina Vukotića. Dodatno je pojačano obezbjeđenje članova ova dva klana pošto se strahuje da će ova likvidacija izazvati nove krvave obračune u Kotoru i drugim gradovima širom regiona i Evrope.

Vukotić je ubijen preksinoć ispred kuće u kojoj je živio u kotorskom naselju Dobrota. Smrtonosne hice u Vukotića ispalila je za sada nepoznata muška osoba. Vukotić je izašao iz kuće i krenuo prema svom automobilu, kada je ubica ispalio više hitaca u njega, a potom pobjegao.

Otac vođa “škaljarskog klana” u nekoliko navrata je putem medija tvrdio da policija, posebno pojedine strukture iz Agencije za nacionalnu bezbjednost, podmeću njegovim sinovima i da njegovoj porodici crtaju mete.

Prema preliminarnim rezultatima istrage i onoga što se moglo vidjeti na snimcima sa okolnih video-nadzora, ubica je na glavi imao kačket. Na snimcima se vidi i saučesnik koji mu je pomogao nakon ubistva.

Jovica u zatvoru, Igor nedostupan

Vukotićevi sinovi Jovan Jovica i Igor nisu u Crnoj Gori. Jovan je u zatvoru u Srbiji, gdje služi kaznu od 15 mjeseci zbog falsifikovanja pasoša.

Drugi Vukotićev sin Igor je u bjekstvu, koji je optužen da je formirao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više ubistava.

27 Komentara na "Istraga o ubistvu Vukotića: Privedeno 26 kavčana, pronađeno šest čaura"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend