Hronika

Istraga o švecu kokaina na brodu Jadran, uhapšen podoficir

Foto: Radio Tivat

Crnogorska vojna policija zaplijenila je juče na školskom brodu “Jadran” u Tivtu oko 50 kilograma kokaina i tako spriječila krijumčarenje za koje je za sada odgovorna samo jedna osoba. Uhapšen je podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, za kojeg se sumnja da je znao za namjeru, za sada neidentifikovanih osoba, da krijumčare kokain, poše Pobjeda.

<<<Kriminalne grupe krile drogu na brodu Jadran<<<

Droga je otkrivena na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane prije isplovljavanja “Jadrana” na koji je juče trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat Istanbul Pirej, u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Osim kokaina, na brodu je zaplijenjeno i više komada oružja u ilegalnom posjedu.

Slučaj je preuzelo Specijalno policijsko odjeljenje, koje je zajedno sa kolegama iz Uprave policije došlo do podataka daje član vojne mornarice bio, kako se osnovano sumnja, u sprezi sa kriminalnim strukturama i grupama koje se bave švercom kokaina.

Istragom će biti utvrđeno ko je bio logistika i da li je još od neko od članova mornarice znao za krijumčarenje i da se na brodu nalazi kokain. Detaljnom istragom biće utvrđeno gdje je utovarena droga i kome je trebalo da bude isporučena.

Obavljen je detaljan pretres sa svih pozicija, a ključno za istragu je da dođu do logističara kako bi otkrili gdje je trebalo da bude krajnja destinacija.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da su na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenika Odjeljenja za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove došli do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda „Jadran“ za sprovođenje kriminalnih aktivnosti.

Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovodili su mjere i radnje radi otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela.

Ronioci Pomorskog odreda Mornarice ronili su ispod “Jadrana”, kako bi pregledali podvodni dio trupa broda i dno mora ispod broda, a policija je dovela i psa posebno obučenog za otkrivanje droge.

Tokom dana koordiniranje istražnim radnjama na brodu preuzeo je zamjenik specijalnog državnog tužioca Saša Čađenović.

32

avatar
1000
19
13
0
 
27
PravnikGostMMABlažoJaaablan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravnik
Gost
Pravnik

Ako se u doglednom vremenskom periodu ne otkriju svi vinovnici ovog dogadjaja Ministar Odbrane bi morao podnijeti ostavku!

Gost
Gost
Gost

Podoficira znam licno.
Odlican momak!
Podmetacina teska je u pitanju,pao na gotovu stetu!

MMA
Gost
MMA

E neka su ga vala uvatili,nadam se barem.jedan manje idiot koji se bavi ovim poslom u tv

Hans
Gost
Hans

Samo razmisljam sto bi se tom podoficiru desilo da je u JNA to uradio…..

Blažo
Gost
Blažo

Srbija je donijela sudsku odluku da je JNA učestvovala u švercu duvana. To ni dan-danas nije osporeno. Proguglaj malo

PG
Gost
PG

Ako nisu prevozili brašno za potrebe posade podmornica velike btitanije

Ljuma
Gost
Ljuma

Otkricete isto kao za nestale bombe.

Profesionalac
Gost
Profesionalac

Bombe su otisle u šetnju vratiće se

jovan
Gost
jovan

Nekate ljudi nije im prvi put (ali ni zadnji) popravit će se oni časna pionirska. Veli jedan bivši sa Jadrana oliti Јадрана nijesu nikad TOLIKO prenosili dosta manje ali INFLACIJA i to ti je to.

Jaaablan
Gost
Jaaablan

Ne lupetaj ti…ti nemas pojma sto je i kakav je bio brod JADRAN 80-tih god.Nisi mogo popeti se na njega samo posmatrati sa rive…i ne lupaj kad pojma nemas

joko
Gost
joko

Mali od PODPALUBE-a ima ih još ,,DRUŽINA SINJI GALEB,,

Rale pljevlja
Gost
Rale pljevlja

Sjatila se sojta Srpska u Hrvatsku Evropsku Boku i samo probleme prave

Serdar
Gost
Serdar

Kakva vlast takva i vojska, čast izuzecima .

Dojč kultura
Gost
Dojč kultura

Oni ne znaju koliko je bolji pogon na kokain.

amo
Gost
amo

Sto ne kazu dje je bila sakrivena,pa ce se znat ko su nepoznate osobe.Sve znaju pa neka kazu,dosta je tih zakulisnih imena i desavanja.Nije sam taj podoficir to uradio.

Boro
Gost
Boro

Ocigledno je da su kriminalci znali kad brod krece i dje staje niko nije lud da stavi toliku drogu nedje dje joj nije sigurno ,bog zna koliko su puta do sad prosli.

Turbo Supra
Gost
Turbo Supra

Odlican trening za kadete kad predju na MSC hahah

Pjer
Gost
Pjer

Gotovo je za nase tamo

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Šverc droge,dešavao se i ranije na vojnim brodovima.Čak i možda i na najačoj vojnoj sili na moru Britaniji,na njihovom brodu je pronađena ogromna količina droge.Kriminalci su majstori a nađu način da prošvercuju narkotke,a sposobnost službi je da to otkriju.Bravo za naše službe!

Lider regiona
Gost
Lider regiona

Ti samo ostani u Nikšić i kupaj se na Krupac i svima dobro,posebno nama Hrvatima iz Boke

Karta
Gost
Karta

Ajte vi rvati doma pomalo, u Boku nam ne trebate, Debeli brijeg place za vama i cijela rvatska

Lider regiona
Gost
Lider regiona

Karta
Mi smo vaši,navijsmo za Budućnost,braća smo sa vama crvenim Hrvatima

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Kako ste vi Bosanci (koji misle da su srbi) smijesni ba. Moga li ljepse malo slagati da si Hrvat ba, mozda nekad nashedemo na lazinjanje, ba?

Boka
Gost
Boka

Lider regiona…U Boku nema pravih Hrvata…Mozda par obitelji…Ovi sto se pisu Hrvati su Srbi porimokatoliceni za vrijeme Mletaka i Austrije…Jankovici.Petrovici.Maslovari.Ivanovici.Nikolici.Petkovici.Petricevici.Krsticevici.Krstovici.Boskovici…itd oni mogu biti samo Srbi rimokatolici kao sto su bili do prije stotinjak godina…

Send this to a friend