Hronika

Istraga o švercu cigareta, izdat nalog za još pet hapšenja

Ilustracija

Specijalno tužilaštvo identifikovalo je još najmanje pet lica koja su kao članovi kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta oštetila budžet za više desetina miliona eura. Prema saznanjima Dana, specijalni tužilac koji postupa u ovom predmetu spremio je naloge za hapšenje osumnjičenih od kojih se jedan dio nalazi u bjekstvu.

Nove dokaze prikupio je specijalni policijski tim, koji već mjesecima radi na rasvjetljavanju i identifikovanju svih učesnika u švercu cigareta iz Luke Bar.

Kriminalna grupa je osumnjičena za krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, a, prema preliminarnim rezultatima istrage, budžet su oštetili za oko 40 miliona eura.

Akcija je po nalogu Specijalnog tužilaštva počela početkom avgusta, kada su slobode lišeni Dragan Šušter, Radovan Brajković, Stefan Vujačić, kojima je zaplijenjen šleper pun cigareta. Šleper sa cigaretama izašao je iz Luke Bar i uputio se ka Podgorici kada su ga presreli policajci. Tada je u kamionu pronađeno i zaplijenjeno oko 65.000 šteka inostranih cigareta bez akciznih markica, vrijednih 1,4 miliona eura.

Tužilaštvo ispituje i ulogu pojedinih crnogorskih i inostranih firmi preko kojih je, kako se sumnja, išao uvoz i izvoz, odnosno šverc cigareta bez akciznih markica.

2 Komentara na "Istraga o švercu cigareta, izdat nalog za još pet hapšenja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend