Hronika Prikupljeni dokazi

Istraga o ubistvu Bogdana Milića: Nacionalna potjernica za Laličićem i Markovićem

Ubistvo Milića na Cetinju Foto: RTCG)

ancelarija Interpola u Podgorici raspisala je nacionalne potjernice za Cetinjanima Mitrom Markovićem (25) i Petrom Laličićem (21) koji se sumnjiče za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića 11. juna na Cetinju.

Osim Markovića i Laličića koji su ubjekstvu, na listi osumnjičenih za organizaciju i realizaciju likvidacije Bogdna Milića su i Lazar Nedović (20), Mošo Paović (18) i Žarko Pejaković (19), piše Pobjeda.

U ovoj istrazi bio je uhapšen i Danilo Vujović ali je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode. U saopštenju dostavljenom medijima tvrdio je da nema nikakve veze sa zločinom na Cetinju.

Laličić je, kako ukazuje istraga, zajedno sa Nedovićem označen kao direktni počinilac ubistva i protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema sumnjama policije, Nedović i Laličić nosili su silikonske maske i kačkete kada su ušli u kafić “Portun”, u samom centru grada i ispalili više hitaca u Milića i goste lokala.

Ostali osumnjičeni terete se za logističku podršku ovom zločinu, odnosno za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, sredinom juna uhapšeni su Nedović, Paović i Pejaković, samo nekoliko dana poslije likvidacije Milića. Policija je ubrzo nakon zločina pronašla oružje kojim je ubijen Milić, municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket.

Stvari su pronađene na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu.

Bogdan Milić je prije dva i po mjeseca oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Tu odluku donijelo je vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Istom odlukom oslobođeni su Darko Mijović i Vladimir Ulama, koji su se teretili za ubistvo Medina. Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su sredinom maja u Njemačkoj. Tada su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković, koji su bili sa njima.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
DingospoDule skanjicJugoslavijaRaulio
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dule skanjic
Gost
Dule skanjic

Svi pod mac bato.

Jugoslavija
Gost
Jugoslavija

Svima dozivotna !!!

Raulio
Gost
Raulio

Kad pročitaš ovo ne znaš ko je ubijen, ko je ubica, ko je uhapšen, ko je osumnjičen, ko je u bjekstvu, kome se sudi, ko su svjedoci….a vala me nešto i ne interesuje.

Dingospo
Gost
Dingospo

Najbolje je ne citati hroniku uopse, jer dolazis u situaciju da razmisljas sa kakvim to ljudima ti uopse zivis, tj sa kakvim mladim monstumima mi zivimo. Svaka bagra za sebi daje pravo da oduzme zivot nekom! Na sta smo mi spali kao drustvo, gadim se, pocev od sebe… pazi mirko metak…

Send this to a friend