Hronika

Istražitelji osumnjičenog za ubistvo Gardaševića traže među bližnjima

Sa uviđaja, FOTO: CDM

Zbog ubistva Nikšićanina Marka Gardaševića (39), čije tijelo je pronađeno 20. maja u mjestu Rastoci, policija je saslušala dvadesetak osoba, među kojima su i pojedini članovi njegove familije i njemu bliske osobe. Prema nezvaničnim saznanjima Dana, svi saslušani su pušteni, a istraga za sada osumnjičenog, navodno, traži među osobama koje su bile vrlo bliske stradalom momku. Jo se ne zna motiv tog krivičnog djela. Takođe, prema nezvaničnim informacijama, bliski krvni srodnici Gardaševića tvrde da ga je usmrtila osoba koja ga je dobro poznavala.

Marko Gardašević ubijen je u kući u kojoj je živio u Ulici Partizanski put broj 6, u nikšićkom naselju Rastoci. Gardaševićevo tijelo pronašli su njegovi rođaci 20. maja oko 10 časova.

“U mjestu Rastoci u Nikšiću pronađeno je tijelo M.G. sa povredom na glavi, nanijetom tupim predmetom. Policija preduzima neophodne mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti ovog događaja”, saopšteno je iz Uprave policije nakon pronalska žrtve.

Prema ranijim nezvaničnim saznanjima Dana, Gardašević se nije javljao na telefonske pozive, a stara porodična kuća u kojoj je živio sam bila je zaključana, pa su njegovi rođaci odlučila da provale ulazna vrata. Kada su ušli u kuću zatekli su tešku scenu. Gardaševićevo tijelo, sa više povreda u predjelu glave, bilo je na krevetu u jednoj od soba.

O tome je odmah obaviještena policija, koja je ubrzo stigla i blokirala dio grada u kojem se nalazi Gardaševićeva kuća jer su sve sumnje i viđena scena sumnje usmjerile na ubistvo. Uviđaj je obavila je viša državna tužiteljka Danka Ivanović Tjerić, koja je naložila da se tijelo pošalje na obdukciju.

Kriminalistička služba i forenzičari su izuzimali tragove iz kuće i dvorišta ubijenog Nikšićanina. Izuzeti su i snimci sa nadzornih kamera sa jednog od obližnjih objekata, koje će policija pregledati u cilju rasvjetljenja i nalaženja dokaza za ovaj zločin. Kriminalistički tehničari su sa lica mjesta izuzeli više tragova, među kojima i uzorke krvi i DNK kako bi pokušali da identifikuju napadača. Pronađeni tragovi su upućeni na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Kako nezvanično saznaje Dan, Gardašević je poslednji put viđen u utorak, 19. maja, po podne. Prema prvim i nezvaničnim pretpostavkama, ubistvo je izvršeno u utorak veče, a Gardašević je usmrćen sa više udaraca tupim predmetom u predjelu glave. Policija je uzela izjave od Gardaševićevih komšija i bliže rodbine, a izjavu je dao i njegov otac. Inspektori nikšićke kriminalističke policije su provjeravali alibi više osoba koje su bile bliske sa ubijenim. Ipak, istražni organi nijesu željeli da govore o detaljima istrage, uz obrazloženje da bi to moglo ugroziti njen tok.

Send this to a friend