Hronika

Istražitelji sumnjaju da je Vujačić ubijao da vrati dugove

Podgoričanin Marijan Vujačić (34), koji se sumnjiči za četiri ubistva u tri države, angažovan je za prvu likvidaciju nakon što je izgubio veliki novac na kocki.

To su operativna saznanja istražitelja, koji pokušavaju da otkriju da li se možda zbog tog duga Vujačić upustio u najsuroviji posao sa osobama iz škaljarskog klana, piše Pobjeda.

Istražitelji su utvrdili da je Vujačić blizak sa osobama iz te kriminalne grupe koje sarađuju sa beogradskim zemunskim klanom, koji predvodi Luka Bojović.

Upravo zbog tih „poslovnih” konekcija, inspektori su došli do tragova koji razotkrivaju Vujačićevu ulogu u ubistvima -srpskih državljana Jugoslava Cvetanovića i Gorana Tasića i crnogorskih državljana Mila Ilića i Veselina Kalezića. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, kroz kaznenu evidenciju Vujačić je označen po lakšim krivičnim djelima.

Sada je na istražiteljima zadatak da otkriju kako je dospio do osumnjičenog plaćenog ubice, koji će se braniti od optužbi za četiri ubistva.

Kako Pobjeda saznaje, istražitelji su došli do podatka da je osumnjičeni izgubio veliki novac na kocki i da će jedan krak istrage ići u tom smjeru, da se ispita da li je zbog toga Vujačić pristao da bude plaćeni ubica.

Prema tim operativnim podacima, Vujačić se dodatno zaduživao i kod kamataša, pa se sada utvrđuje tok novca kao jedan od inicijalnih motiva zbog čega je Podgoričanin, do tada ne toliko istaknuti član kriminalnih klanova, ogrezao u nove teške zločine za koje je osumnjičen.

Vujačić je uhapšen 12. juna u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ubrzo nakon hapšenja, srpska policija saopštila je da Vujačića terete za još tri ubistva. Prilikom hapšenja Vujačić je kod sebe imao falsifikovana dokumenta, pa mu se na teret stavlja i krivično djelo falsifikovanje isprava.

Osim za likvidaciju Cvetanovića u Vranju, Vujačiću su na teret stavljena ubistva Veselina Kalezića u Podgorici, Mila Ilića takođe u Podgorici i Gorana Tasića u Amsterdamu. Nakon hapšenja, Vujačiću je određen pritvor do 30 dana. Crnogorski istražitelji imaju informacije da je Vujačić blizak sa braćom Lambulić, koja su u višegodišnjem sukobu sa Brajovićima. zbog sukoba ove dvije porodice, inspektori će provjeriti eventualnu ulogu Vujačića u još nekom teškom krivičnom djelu.

Prema operativnim podacima, Vujačić slovi za osobu blisku ljudima iz vrha škaljarskog klana, a bio je angažovan i od kriminalnih struktura sa kojima kotorska ekipa sarađuje. Škaljarski klan je povezan sa zemunskim, na čijem čelu je Bojović, za kojeg se vjeruje da je naručio i platio ubistvo Jugoslava Cvetanovića kako bi osvetio likvidaciju njegovog brata Nikole.

Za smrt njegovog brata Nikole osuđen je Saša Cvetanović (brat Jugoslavov), koji je počinio zločin 29. aprila 2013. godine u Beogradu.

Istražitelji vjeruju da je Bojović, kako bi osvetio brata, angažovao Vujačića, koji je 27. septembra 2017. godine u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio tridesetogodišnjeg Jugoslava Cvetanovića. Prema optužnici srpskog tužilaštva, Saša Cvetanović je po nalogu Slobodana Šaranovića iz Danilovgrada ubio Nikolu Bojovića za 30.000 eura. Šaranović je to učinio kako bi se osvetio za ubistvo brata Branislava Šaranovića, koji je, kako je vjerovao, ubijen po nalogu Luke Bojovića. Slobodan Šaranović ubijen je 11. marta 2017. godine u Budvi, a njegov brat 8. oktobra 2009. godine u Beogradu.

Vujačićevo ime dovodi se u vezu i sa dvije surove egzekucije u Podgorici, a na spisku za odstrijel našli su se Veselin Kalezić (47) i Milo Ilić (30) zbog njihovih kontakata i saradnje sa kavačkim klanom, koji je od 2014. godine u sukobu sa škaljarskom grupom zbog nestanka kokaina u Valensiji.

13

avatar
1000
8
5
0
 
12
niksCrnogoracGagolinaBobonevjera
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gagolina
Gost
Gagolina

4 ubistva da izvrši kockar!? U 3 države!? Pa ni obučeni, surovi i poznati nisu imali takav “rezultat”?

Bobo
Gost
Bobo

Taman mu krenulo,makao dugove,razradio posao,upoznao brojne saradnike,sluzbena putovanja po inostranstvu…i pade zbog lazne licne karte,eee maler

nevjera
Gost
nevjera

Vala ko god poznaje Marjana ostao je sokiran ovom vijescu. Ako je zaista sve ovo uradio onda je glumac koji zasluzuje Oskara.

Bobo
Gost
Bobo

Uopste ne lici na ubicu Ilica kojeg je snimila nadzorna kamera,ubica je bio malo stariji i dosta tezi…

herkules
Gost
herkules

e sve mogu da vjerujem ali ovaj momak da bi ikog ubio to ne..vjerujem da zbog tih laznih dokumenata kukavac ce da plati i za sto je ucinio i sto nije jer odjednom je osumnjicen za sve ovo, dje ste bili prije da date ove informacije, jasno se vidi da oce da mu smjeste

Teorije
Gost
Teorije

Pametan si. A đe su tebi lažna dokumenta i zašto ih nemaš? Baš je kul imat lažna dokumenta, a i jeftino se nabavljaju, pa bi trebalo svako da ih ima, zar ne? Evo i ja sam prije par dana napravio saobraćajni prekršaj i nakon ove tvoje mudrosti strepim da će da mi smjeste 7 ubistava neriješenih.
Zlo govedo dovijeka june…

herkules
Gost
herkules

Pa svako ko ima lazna dokumenta ubija jel? Jel to neka nova teorija? Ne branim momka niti ista, i dokumenta odje se uopste toliko i ne pominju koliko UBISTVA ZA KOJA ODJEDNOM IMAJU SAZNANJA A DO JUCE NISU IMALI NI S OD SAZNANJA A NE STO DRUGO!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

To je jedini nacin da vrati dug onima kojima se zaduzio. Nije ubijao vec svjesno preuzeo krivicu nije mogao tek tako u mup da useta i kao prizna. Sve je smisljeno od onih kojima je i duzan i naravno neko iz policije mora biti umjesan i upucen u sve to

Dlakavi krpelj
Gost
Dlakavi krpelj

dobar je to posao ko hoce da radi vazda ima musterija

cekajmalo
Gost
cekajmalo

Pa sto nije ubio kamatasa i eto, ne duguje vise pare 😀

niks
Gost
niks

ko je kamataš

Optimist
Gost
Optimist

U svakom slučaju, bande su dobro očišćene.

Marko
Gost
Marko

A mi smo lideri u regionu

Send this to a friend