Hronika

Ivan Đurović uhapšen zbog ubistva, a tereti se za kršenje mjera

Sa mjesta ubistva, FOTO: Pobjeda

Danilovgrađanin Ivan Đurović (29) nije osumnjičen za ubistvo sugrađanin Zorana Pavićevića (56), potvrđeno je Danu iz tužilaštva.

On se tereti samo za krivično djelo nepostupanje po mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje širenja virusa korona.

U krivičnoj prijavi se navodi samo to djelo.

Advokat Darko Dragović kazao je u izjavi za Dan da je Đuroviću nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje jer je prekršio mjere NKT-a i da je tužilac kao osnov za određivanje zadržavanja naveo opasnost od ponavljanja krivičnog djela. On je rekao i da je njegovog branjenika pregledao vještak medicinske struke Nemanja Radojević.

Pošto je osumnjičeni imao povrede, koje, kako je Dan saznao od njegove odbrane, nije imao kada se predao policiji, tužilac je pozvao vještaka da izvrši pregled. Vještak dr Nemanja Radojević je kazao da Đurović ima određene povrede, ali nije mogao da saopšti da li su one nastale u poslednja 24 sata.

Prema saznanjima Dana, Đurović se tereti za kršenje mjera NKT-a pošto je policija uvidom u kamere utvrdila da je bio napolju oko tri sata iza ponoći. Upravo zbog tog snimka, policija je sumnjala da je on izvršio i ubistvo.

Iz policije je ranije nezvanično saopšteno crnogorskim medijima da je Đurović osumnjičen da je iz koristoljublja ubio sugrađanina Zorana Pavićevića. Međutim, Uprava policije se još uvijek nije javno oglasila tim povodom, a Đurović zasad zvanično nije osumnjičen za to ubistvo.

U ugostiteljskom objektu „Obala” u Danilovgradu 24. novembra, u ranim jutarnjim časovima, pronađeno je tijelo Zorana Pavćevića. Prema nezvaničnim informacijama, na njegovom tijelu su bile vidljive rane koje su ukazivale na ubistvo.

Prvi rezultati istrage ukazuju na sumnju da se radi o ubistvu iz koristoljublja i da je ubica najvjerovatnije ukrao pazar, koji je bio manji od 100 eura.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je posumnjala da je ubica jedan mladić.

Blokirali su ulice i krenuli u potjeru za njim, ali ga nisu pronašli. Ispituje se i da li je ubica imao saučesnike.

Pavićević je usmrćen metalnom šipkom, kojom ga je ubica udarao po glavi.

Iz policije je tada potvrđeno da se traga za Ivanom Đurovićem (29) iz Danilovgrada, koji je osumnjičen za ovo ubistvo.

“Oko 6 časova i 30 minuta, radnica restorana „Obala” je u tom objektu zatekla Z.P. (54) bez znakova života. On je u tom restoranu bio zaposlen kao noćni čuvar. Uviđaj je u toku. Utvrđuju se okolnosti pod kojima je došlo do smrti ovog lica”, rečeno je u utorak nezvanično iz Uprave policije.

Forenzičari i istražitelji su na mjestu zločina tražili znakove eventualnog nasilnog ulaskau objekat, kao i predmet ili oružje kojim su Pavićeviću nanese rane od kojih je preminuo

Uprava policije se još uvije nije zvanično oglasila povodom ubistva Zorana Pavićevića.

Prema saznanjima Dana, kada su vidjeli da još uvijek nemaju dokaza na osnovu kojih bi i zvanično osumnjičili Đurovića za to ubistvo, inspektori su ga saslušali zbog krađe akumulatora. On je priznao krađu i da je prekršio mjere NKT-a.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
Hogar strasniŠoneKralj NikolamakiMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šone
Gost
Šone

Lako je to utvrdit da li je on ili nije. Uzme se dnk sa predmeta kojim je izvrseno ubistvo. Uporedi se i kraj price. Imate li kamere u objektu i po gradu ili Mans kaze da je to zloupotreba prava građana…pa nek se ovakve stari desavju. Normalnog i postenog covjeka nije strah privatnosti i kamera na javnim povrsinama.

Hogar strasni
Gost
Hogar strasni

Potpuno si u pravu. Samo sto ima jedan malli problemcic. Dje je predmet kojim ej pocinjeno ubistvo? Mozda ti znas, posto policija ocigledno nije nasla. A mozda i jeste, ali je moguce da je ubica imao rukavice.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Sad treba uhapsiti te policajce bijednike.

maki
Gost
maki

sjajna naša policija…sad će im biti krivo “pošteno”tužilaštvo, a oni počeli da hapse zbog Nkt mjera,a kad su bili skupovi pravili se mrtvi

Marko
Gost
Marko

Ne može ovako. Vučete momka po blatu kao ubicu, sa punom imenom i prezimenom, a onda se ispostavi da je ukrao akumulator od možda pedesetak eura.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Jeli moguće da je ovo još jedna bruka i promašaj policije i tužilaštva u nizu drugih bruka i promašaja..

Send this to a friend