Hronika

Jokić tvrdi da Medenica nije imala privilegovan tretman: Zbog bezbjednosti u SDT odvedena vozilom sa civilnim oznakama, vraćena maricom

Vesna Medenica

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica nije imala poseban policijski tretman u odnosu na ostale građane, prikom hapšenja sredinom aprila. To je saopštio načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Goran Jokić u odgovoru Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

Jokić je naveo da Medenica nakon hapšenja nije zadržavana u prostorijama za zadržavanje OB Podgorica, već je zbog zdravstvenog stanja sprovedena u Klinički centar Crne Gore.

Službenici OB Podgorica su vršili obezbjeđenje Vesne Medenice u prostorijama KCCG, do momenta kada je doneseno rješenje o određivanju pritvora, nakon čega su obezbjeđenje preuzeli službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

“Kako je za privođenje Vesne Medenice vladalo veliko interesovanje od strane novinara i građana, koji su tom prilikom bili ispred KCCG, shodno procjeni službenika CB Podgorica, ista je izvedena na jednom od sporednih ulaza, uz pratnju policije, sa službenim vozilom koje ima civilne registarske oznake, radi privođenja u Specijalno državno tužilastvo. Navedena aktivnost je izvršena shodno procjeni, a sve u cilju bezbjednog izvršenja zadatka i dovođenja zadržanog lica u SDT, a ne nikako da bi se omogućio poseban policijski tretman Vesne Medenice u odnosu na ostale građane”, ističe Jokić.

On je kazao i da se navedeno postupanje policije ne sprovodi prvi put u slučaju Vesne Medenice, već u svim slučajevima kada je to neophodno sprovesti shodno procjeni.

“U prilogu tome govori činjenica da je Vesna Medenica istog dana vraćena u KCCG specijalnim vozilom za privođenje („Marica”), a takođe, sve dalje radnje u postupanju prema Medenici vršene su specijalnim vozilom za privođenje”, ukazao je Jokić.

Podsjećamo, Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila zbog sumnje da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

Ona se trenutno nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

S.Đukanović

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
LjutkoMoj NiksicPariloAnitadaka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljutko
Gost
Ljutko

Kome smeta zakoniti i profesionalni rad načelnika Jokića, pa udarili komentarima? Naravno da će službeno zaštititi svakoga kako ne bi nastao dodatni problem.

Parilo
Gost
Parilo

Ovom liku jeste za vjerovati.

Anita
Gost
Anita

I sin je identicno spoveden.

daka
Gost
daka

Kada ce biti smijenjen i procesuiran ovaj Jokic? To je bitnije nego kako je prevozena Medenica.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

A od koga bi to ona bila ugrozena ako je policija tu izvedu uidju u vozilo marica i cao.

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Uidju😁

Send this to a friend