Hronika

Još bez odluke o prihvatanju jemstva za Eminu Adrović

Emina Adrović

Viši sud u Podgorici vratio je danas Osnovnom sudu u Kotoru na ponovno odlučivanje o prihvatanju jemstva u iznosu od 218.662 eura koje je ponudila Emina Adrović (23) da bi se u daljem toku postupka branila sa slobode.

Adrović se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, a njegova vjerenica Snežana Rudinac teško povrijeđena.

Podsjećamo da je prošle nedjelje Osnovni sud u Kotoru prihvatio ponuđeno jemstvo za Budvanku, ali se Tužilaštvo žalilo pa su spisi predmeta dostavljeni Višem sudu na odlučivanje.

Za njenu slobodu ponuđena je hipoteka u iznosu od 218.662 eura.

“Prihvata se ponuđeno jemstvo branilaca okrivljene Emine Adrović, advokata Zdravka Begovića i Vlada Vukovića, upisom hipoteke u iznosu od 218.662 eura na nepokretnosti upisane u listu nepokretnosti 231KO Bogetići pJ Nikšić i to na katastarsku parcelu 2631, vlasništvo Veselina Vukčevića, pa će se pritvor određen protiv okrivljene rješenjem ovog suda ukinuti kada se izvrši upis hipoteke na navedenoj nepokretnosti i sudu bude dostavljen dokaz da je izvršen upis hipoteke u korist Osnovnog suda u Kotoru”, navodi se u prethodnom rješenju Osnovnog suda u Kotoru.

Protiv Emine Adrović nedavno je podignuta optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 18. jula u Bečićima poginuo Vukomanović, dok je njegova vjerenica teško povrijeđena. Rudinac se i dalje nalazi u komi.

67 Komentara na "Još bez odluke o prihvatanju jemstva za Eminu Adrović"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend