Hronika

Kaliću još 318 hiljada eura

Safet Kalić

Rožajac Safet Kalić dobio je još jedan spor protiv države koja će zbog naknade štete za preduzeće Turjak morati da mu plati 318 hiljada eura. Prvostepenu presudu donio je Osnovni sud u Rožajama 9. aprila. Sud je djelimično usvojio tužbeni zahtjev Kalića koji je na ime naknade štete za navedeno preduzeće tražio 740 hiljada eura, piše Dan.

Firma Turjak bila je dio imovine koja je blokirana dok se protiv Safeta, njegove supruge Amine i brata Mersudina vodio postupak zbog pranja novca.

Ovo je samo jedan u nizu sporova koje je Kalić dobio protiv države.

<<<Kaliću još 800 hiljada eura<<<

Posljednjom odlukom njemu je dosuđeno oko 800 hiljada eura kao naknada štete nastale u njegovoj firmi M-petrol dok je bila zaplijenjenja zbog vođenja postupka protiv Kalića.

<<<Kaliću država mora da plati još 1,6 miliona eura<<<

Kalići su pravosnažno oslobođeni optužbe da su se od 2005. do juna 2011. godine udružili da putem bankarskog i finansijskog poslovanja prikriju način sticanja novca za koji su znali da je pribavljen krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izvršenim od strane kriminalne organizacije čiji je jedan od organizatora bio Mersudin Kalić. Bili su optuženi za pranje 7.773.127,06 eura.

Safet Kalić je Crnu Goru napustio krajem jula 2011. godine, kada su po nalogu tužilaštva, zbog sumnji da su prali novac, uhapšeni njegovi supruga i brat. On je u njemačkom gradu Ahenu osuđen na četiri godine zatvora zbog saučesništva u proizvodnji i stavljanju u promet narkotika. Kalić je u pritvoru proveo preko tri godine, nakon čega mu je odobren uslovni otpust. Po isteku kazne u Njemačkoj, vratio se u Crnu Goru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milos
Gost
milos

sajo samo naprijed . . . . .znamo da nisi sam . . i moze vam ga bit

milos
Gost
milos

uzmi sve sto ti zivot pruza . . . . . . .uzmi milione ako mozes . . . .zalosno na sta smo spali . . . ovoga poznajem toliko decenija . . . dje smo . . . . no koment . . .

boris
Gost
boris

Da je ovo normalna drzava,zbog ovoga bi pala kompletna vlast!

Lazo
Gost
Lazo

Dako mu i Njemačka isplati ponešto!?

Rasidaga
Gost
Rasidaga

Losa hemija na primorju pa se prebacili na sjever u Rozaje , deblja koverta kod Saje izgleda .

Pero
Gost
Pero

Ispraznit ce sve nase pare. Ima li iko sposoban da ovo zaustavi. Ljudi su gladni u ovu drzavu. Objavite te njegove dokaze kojima je dobro spor.

pravda
Gost
pravda

BUDI KRIMINALAC ODLEZI DVIJE GODINE U ZATVOR I KAD IZADJES POSTANES MILIONER

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Moze li kako Dusko kod Kineza zavrsit kakav kredit pa da co”eku isplatimo odjednom, da ga ne mrcvarimo, mozda ima kakvih obaveza, da plati robu neku ili tako nesto.

Sajo ambasador
Gost
Sajo ambasador

Vidi se da je Montenegro pravna država!

mojsilović
Gost
mojsilović

Aferim! 7 pomoćnika i 5 savjetnika + 96 vojnika..

Obrad
Gost
Obrad

Malo, brate bogomi!

CT-LSCG
Gost
CT-LSCG

Znao je on koga će na svadbu zvati😂😂😂

Protest
Gost
Protest

Evo jos jedan dokaz zasto treba protestovat. Nije samo vlast losa, nego citav sistem je bajat.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Nije samo vlast losa, nije samo ni citav sistem bajat, nego je citavo stanovnistvo 👎

mojsilović
Gost
mojsilović

Najgori su ovi sa pričom o zdravom jezgru kad su svi do jednog ogrizli u korupciju, opozicija nije ništa bolja. Ovo je tragična realnost crne gore. Ostalo je narod kojemu je ćuti, dobro je i strpljen spašen i bukvar i biblija.

Vuk Mandusic
Gost
Vuk Mandusic

Svaka tri dana ovom “postenom gradjaninu” drzava isplati onoliko novca koliko ja za cijeli zivot ne mogu da zaradim. Bilo bi smijesno da nije zalosno.

viktor
Gost
viktor

Jeli i ovaj slucaj uspjesno vodila Stojanka Radovic??

Lipovo
Gost
Lipovo

Dobijeni sporovi protiv Drzzave, na RATE, zahvaljujucci Tuzzilasstvu. Sigurnija mu je ovakva zarada, nego ona zbog koje su ga ,,tuzzili,,

Send this to a friend