Hronika

Kaliću još 318 hiljada eura

Safet Kalić

Rožajac Safet Kalić dobio je još jedan spor protiv države koja će zbog naknade štete za preduzeće Turjak morati da mu plati 318 hiljada eura. Prvostepenu presudu donio je Osnovni sud u Rožajama 9. aprila. Sud je djelimično usvojio tužbeni zahtjev Kalića koji je na ime naknade štete za navedeno preduzeće tražio 740 hiljada eura, piše Dan.

Firma Turjak bila je dio imovine koja je blokirana dok se protiv Safeta, njegove supruge Amine i brata Mersudina vodio postupak zbog pranja novca.

Ovo je samo jedan u nizu sporova koje je Kalić dobio protiv države.

<<<Kaliću još 800 hiljada eura<<<

Posljednjom odlukom njemu je dosuđeno oko 800 hiljada eura kao naknada štete nastale u njegovoj firmi M-petrol dok je bila zaplijenjenja zbog vođenja postupka protiv Kalića.

<<<Kaliću država mora da plati još 1,6 miliona eura<<<

Kalići su pravosnažno oslobođeni optužbe da su se od 2005. do juna 2011. godine udružili da putem bankarskog i finansijskog poslovanja prikriju način sticanja novca za koji su znali da je pribavljen krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izvršenim od strane kriminalne organizacije čiji je jedan od organizatora bio Mersudin Kalić. Bili su optuženi za pranje 7.773.127,06 eura.

Safet Kalić je Crnu Goru napustio krajem jula 2011. godine, kada su po nalogu tužilaštva, zbog sumnji da su prali novac, uhapšeni njegovi supruga i brat. On je u njemačkom gradu Ahenu osuđen na četiri godine zatvora zbog saučesništva u proizvodnji i stavljanju u promet narkotika. Kalić je u pritvoru proveo preko tri godine, nakon čega mu je odobren uslovni otpust. Po isteku kazne u Njemačkoj, vratio se u Crnu Goru.

62 Komentara na "Kaliću još 318 hiljada eura"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend