Hronika

Kandić Petrović, Šekarić, Nikica Čavor u pritvoru, Katarina Čavor puštena da se brani sa slobode

Osnovni sud Podgorica
Osnovni sud Podgorica

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana  inspektorki za poljoprivredu, vino i ribarstvo i sekretarke u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragani Kandić Perović, inspektoru u Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Marku Šekariću, Nikici Čavoru, Pritvor nije određen Katarini Čavor, koja je puštena da se  brani sa slobode, saopštila je sudija portparol Ivana Becić.

<<<Inspektorka osumnjičena da je tražila mito u iznosu od 10 hiljada eura<<<

“D.K.P. se sumnjiči da je učinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom primanje mita, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ukoliko se nađe na slobodi ponoviti krivično djelo, kao i zbog opasnosti koje ukazuju da će osumnjičena boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke”, ističe Besić.

Prema njenim riječima M.Š. je određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, zbog opasnosti od uticanja na svjedoke. Pritvor je određen N .Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo davanje mita, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

“Odbijen je predlog ODT-a u Podgorici da se osumnjičenoj D. K. P. odredi pritvor i po pritvorskom osnovu zbog opasnosti od bjekstva i osumnjičenoj K. Č. po istom pritvorskom osnovu”, kazala je Becić.

Prema njenim riječima u daljem toku postupka potrebno saslušati više svjedoka zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i u Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, sa kojima su osumnjičeni D. K. P. i M. Š. gotovo u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji, kao i one sa kojima posredno sarađuju.

“Ove okolnosti ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke, a sve kako bi na taj način potkrijepili navode svoje odbrane u kojoj negiraju izvršenje krivičnih djela, zbog čega im je i određen pritvor po tom osnovu”, oijasnila je Becić.

Pored navedenog, kod činjenice da bi osumnjičena D. K. P. ukoliko bi se našla na slobodi nastavila sa obavljanjem svoje službene dužnosti u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sve do eventualnog pokretanja i okončanja postupka suspenzije, te da bi samim tim nastavila da bude u svakodnevnom kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima, to navedena okolnost po mišljenju sudije za istragu jasno ukazuje da bi osumnjičena ponovila krivično djelo.

“Nadalje, sudija za istragu nalazi da je osumnjičeni N. Č. više puta osuđivan zbog različitih krivičnih djela, a da sadržina dokaza koji su prikupljeni mjerama tajnog nadzora ukazuje na to da je bio u konstantnoj komunikaciji sa osumnjičenom D. K. P. i da joj je više puta obećao mito, koje joj je u dva navrata posredno i dao, to navedene okolnosti jasno ukazuju da će osumnjičeni N. Č. ukoliko ostane na slobodi ponoviti krivično djelo”, naglasila je ona.

Becić kaže i da je sudija za istragu odbio predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da se osumnjičenoj K. Č. odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, jer je ona čvrsto vezana za Crnu Goru, budući da joj tu živi jedina porodica koju ima, pri čemu nema ličnih primanja, pa je evidentno da ne bi mogla finansirati bjekstvo i život u inostranstvu, zbog čega je predloga za određivanje pritvora u tom dijelu cijenio apsolutno neosnovanim.

“Takođe, odbijen je i predlog da se osumnjičenoj D. K. P. odredi pritvor i zbog opasnosti od bjekstva, jer činjenica što osumnjičena ima odraslu djecu koja žive u Republici Srbiji po ocjeni sudije za istragu nije dovoljna činjenica na osnovu koje se može zaključiti da u konkretnom slučaju postoji opasnost da će pobjeći, je u Crnoj Gori živi sa suprugom, ima imovinu i stalno zaposlenje, pa je jasno da je za Crnu Goru čvrsto socijalno-ekonomski vezana”, zaključila je Becić.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
ĆarobnjakSlavuj🩶KOTOR🩶P.P.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavuj
Gost
Slavuj

Djaolja rabota,vazda su privatnike skubli,ucjenjivali,ne mozes mrdat ako im ne sipas,Cudo jedno,koliko su halapljivi,od svih institucija,Nekad pusti katastar,pa sve redom.Ko ce im nauditi,nikad niko,oni ce za dovijeka buditi privatnika i napaceni narod Sjetimo se samo katastra u KO.

Ćarobnjak
Gost
Ćarobnjak

I urbanizma u Kotor

🩶KOTOR🩶
Gost
🩶KOTOR🩶

E moj Rale, bolje da si za te pare kupio svinje nego ih đaolu dao.

P.P.
Gost
P.P.

Ne oglasava se ministar Joko mora da mu je pregorio osigurač

Send this to a friend