Hronika POLICIJSKI FUNKCIONER NIKOLA TERZIĆ NAKON OPTUŽBI PRED UNAPREĐENJEM

Kandidat za direktora Direktorata u MUP-u sumnjičen za uklanjanje dokaza

Ilustracija

Policijski službenik Nikola Terzić jedan je od kandidata za visoku funkciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova, direktora Direktorata u MUP-u, potvrđeno je Danu.

Terzić je bio uhapšen u aferi „Dokazi”. Tada se sumnjičio da je, kako je to istraga tvrdila, po nalogu šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Dalibora Medojevića, preuzeo dokaze koji su izuzeti pretresom kuće Veselina Mujovića od službenika Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sima Lukačevića. Takođe, slobode je tada lišen i Medojević.

Nakon što je vreća sa dokazima stigla kod Medojevića, on je konstatovao da među zaplijenjenim materijalom nedostaju pisma Veselina Mujovića.

Svi službenici Uprave policije koji su tada učestvovali u pretresu Mujovićevih objekata na pet lokacija izjasnili su se u pisanoj formi i izjave dostavili tada i šefu kriminalističke policije Milovanu Pavićeviću. On je o tome sačinio službene zabilješke, koje je sa ostalim dokaznim materijalima predao nadležnom tužilaštvu.

Na snimcima iz Uprave policije koji su upućeni tužilaštvu zbog nestanka pisama Veselina Mujovića vide se samo službenici Uprave policije koji su učestvovali u pretresu Mujovićevih objekata.

Osim njih i njihovih pretpostavljenih, niko drugi nije imao pristup tim materijalima.

U policiji ranije nisu isključuju mogućnost da su pisma nestala tokom pretresa, s obzirom na to da su izuzeta i fotografisana, a da do prostorija policije nisu ni stizala.

Mujović je ranije bio uhapšen zbog sumnje da je od Svetozara Marovića uzeo 800.000 eura da mu navodno pomogne u istragama koje se vode protiv njega. Tokom tadašnjeg pretresa pet lokacija vezano za hapšenje Veselina Mujovića izuzeti su predmeti koji se shodno ZKP-u mogu oduzeti, a za koje su, shodno pravilima postupanja policijskih službenika prilikom pretresanja prostorija, što je standard i praksa, izdate potvrde o privremenom oduzimanju i za koje je sačinjen foto-elaborat, kao i zapisnici o pretresanju prostorija.

U prostorijama Uprave policije MUP-a, gdje su se nalazili predmeti oduzeti prilikom pretresa, tokom popisivanja oduzetih predmeta uočeno je da nedostaje 13 pisama, kao i dva dokumenta na kojima se nalaze podaci koji ukazuju na to da postoji mogućnost da se radi o dva dokumenta jednog državnog organa, a ne radi se o Upravi policije MUP-a.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
OZBILJANBepoVavidMongroDijamant
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
OZBILJAN
Gost
OZBILJAN

Koji direktorat je u pitanju?

Bepo
Gost
Bepo

Ne zaboravite da se sve ovo dogadjalo za vrijeme prethodne vlasti!

Vavid
Gost
Vavid

DPS kadar

Mongro
Gost
Mongro

Oni još od tad, i puno ranije, radili na ovome što danas gledamo.

Dijamant
Gost
Dijamant

Xaxaxaxaxaxaxaxa, ako ovo dozvoli Sekulić onda je on Bruka i sramota od ministra

Berane
Gost
Berane

Šta je ovo sve neki spiuni u minsatstva bezbjednosti i odbrane . Ovaj ukrao dokaze onaj drugi stinuo pa NATO podatke kopirao itd . Izgleda da je Dps ništa za ove nove !.

Aneine
Gost
Aneine

Losa osoba generalno

Send this to a friend