Hronika APELACIONI SUD POTVRDIO MJERU PRIVREMENOG ODUZIMANJA IMOVINE VOĐI KAVAČKOG KLANA

Kašćelanu uzeli sve, ostala mu samo porodična kuća

Porodična zaostavština vođe “kavačkog klana“ Slobodana Kašćelana zasad će biti jedina imovina kojom će taj kontroverzni Kotoranin moći da raspolaže, odlučio je Apelacioni sud, koji je tako potvrdio prvostepeno rješenje o privremenom oduzimanju imovine, piše Dan.

U ovom postupku nije vršena procjena nepokretnosti koje su bile predmet oduzimanja jer se zasad radi samo o mjeri kojom se imovina privremeno blokira, dok njeno trajno oduzimanje može da uslijedi onda kada se Kašćelan eventualno oglasi krivim u postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici za kriminalno udruživanje i ostala krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Sud je u tom postupku uvažio i zahtjev Specijalnog tužilaštva da mjera privremenog oduzimanja imovine bude izrečena i članu Kašćelanove kriminalne grupe Goranu Ljubatoviću.

Pod lupom istražitelja mjesecima je bilo sve počev od nekretnina, vozila, plovila i firmi, a detaljno su analizirane i uplate na bankovnim računima i hartije od vrijednosti.

Pored finansijskih podataka o cjelokupnoj pokretnoj i nepokretnoj imovini, istražitelji su ispitivali i nepokretnosti koje posjeduju članovi porodica optuženih, ali i njihovi prijatelji, kumovi i rođaci.

Suđenje “kavčanima” u podgoričkom Višem sudu i dalje traje.

Prema optužnici, oni su počinili više krivičnih djela, i to: zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Viši sud u Podgorici je još krajem prošle godine donio rješenje kojim se privremeno oduzima milionski vrijedna imovina Slobodana Kašćelana.

Branioci Slobodana Kašćelana i Gorana Ljubatovića su u žalbi Apelacionom sudu predložili ukidanje tog rješenja, kojim je, kako tvrde, na nezakonit način privremeno oduzeta imovina njihovim klijentima.

Advokati Boris Vujović i Novica Kašćelan u žalbi ukazaju da je prvostepeno rješenje donijeto uz počinjenu bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava.

Osporavano rješenje za privremeno oduzimnje milionski vrijedne imovine Kašćelanu i Ljubatoviću odnosi se na brojne stanove i zemljište u Kotoru, Budvi i Podgorici za koje tužilaštvo smatra da su stečeni kriminalnim djelima.

Branilac Slobodana Kašćelana u žalbi je istakao da Viši sud u rješenju ne navodi nijedan od obaveznih uslova za privremeno oduzimanje imovine njegovom klijentu.

“U postupku pred Višim sudom nijesu ponuđeni dokazi koji ukazuju na rizik da će se vrijednost predmetne imovine okrivljenog Slobodana Kašćelana smanjiti ili da će on ili preko drugih lica imovinu upotrijebiti za izvršenje krivičnog djela. Takođe, ne postoje dokazi da je vlasnik sam ili preko drugih lica koristio imovinu na način da spriječi ili znatno oteža njeno oduzimanje”, naveo je advokat Vujović u žalbi upućenoj Apelacionom sudu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

I Svetu Maroviću si sve oduzeli, i crno ispod nokta. Samo je stan sporan.

Milo
Gost
Milo

Koliko ce biti sada otimacine od oduzete imovine,na racun toga se kupuju stanovi,auta,markirane tasne i garderoba,putovanja drzavnih funkcionera,supruga i ljubavnica,stop vise.

Simun
Gost
Simun

Kako doslo tako poslo… (Nadajmo se)

Po iskustvu
Gost
Po iskustvu

Pazite šta pišete. Nisu mu ništa oduzeli, nego će mu to sve pričuvati, i još platiti izgubljenu dobit, kad ga oslobode kao nedužnog.

eto
Gost
eto

E sad će ugasiti svi radnici i penzioneri.Godinama će plaćati mjesečno dobre pare kad Śole dobije presudu da mu vrnu imovinu ništa manje legalnu od imovine 99% funkcionera i njihove rodbine u CG.

Milo
Gost
Milo

Istina ziva,narod sve vise postaje socijalni faktor.

E viva
Gost
E viva

Dajte ljudi da skupljamo pomoć.

Slavko
Gost
Slavko

Nesposobno sudstvo u sprezi sa kriminalcima ce na kraju da im isplati milione para Crnogoraca i bice jos bogatiji nego sto su bili.

Srafciger
Gost
Srafciger

Uzeše leb cojeku..narode štekajte pare trebace nam..da isplatimo ovo za koju god..

budala
Gost
budala

A da hoce svima

Bosko
Gost
Bosko

Nemote vise nikome uzimat nista kumim vas bogom , e nas nagrdiste sa odstetama , nesto vi tu ne odradite kako treba cim oni posle dobiju vise no sto su imali

Boško Čurović
Gost
Boško Čurović

$ole je znači doživio sudbinu onih koje je on iskopao sa kamatama. Ima Boga pa da je koliko nokat.

Dominik
Gost
Dominik

Ma kako da ne, ovo je sitno sto su “zapljenili”, a sto se tice kamata neka je uzimao,niko ih nije bio po usima da uzmu. I banka uzima pod svoje ako kredit ne isplatis. Mnogima je i pomogo 🙂

Ni po babu...
Gost
Ni po babu...

Dominik: Tako mu Bog veliki pomogao. I njemu, i tebi.

Zeljko
Gost
Zeljko

A politicarima vladajuce kad ce njima

Ribnica
Gost
Ribnica

Kad i političarima opozicije

Pol
Gost
Pol

I po koliko po glavi stanovnika za odstetu treba da platimo?Da odmah pocnemo sakupljati a ne kao za Sarice,Kalice..i mnoge druge

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Mislite da ste mu sve uzeli

Potonja ura
Gost
Potonja ura

Znaju oni da nijesu …ali tako to ide kod nas. Cekajmo za odstetu da mu platimo

Dominik
Gost
Dominik

Nadaju se budalice

Shaolin
Gost
Shaolin

kao da vidim ovog gdina đe tuži državu za milione jer su mu uništili život zbog manjka dokaza protiv njega

viki
Gost
viki

a najvažniju riječ “Privremeno” zaboraviste u naslovu

Giska
Gost
Giska

Nagrdili ste ga…

Smočani
Gost
Smočani

Ojadiše ga baš ima da prosi pod stare dane na ulaz u Stari Grad.

Promaja
Gost
Promaja

Evo ga ponovo se dogadja… Ovo je neka fora izgleda poslije im vrate sve i gradjani jos plate visemilionsku odstetu kao sa ostalim narko dilerima Saricem i Kalicem.

Igor
Gost
Igor

pa ce narod placati kao u slučaju Kalić

Radijator
Gost
Radijator

Samo?

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

da …..dobri sud …nema centa vise…..crna gora plovi u ……

Marko
Gost
Marko

Ovo je smiješno posle će građani da plaćaju odštete kao Šariću i Kaliću.

Send this to a friend