Hronika

Katnić liderima DF-a: Jedino mjesto na kom se može napadati presuda je sudnica

Krivični postupci koji se vode protiv pojedinca-lidera Demokratskog fronta su sprovedeni u zakonom određenom postupku, u kom su optužnice Specijalnog državnog tužilaštva potvrđene od strane suda, a neke su prvostepeno okončane osuđujućim presudama, saopštio je danas glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, podsjećajući da je jedino mjesto na kom se može “napadati” presuda – sudnica.

On ističe da je, bez namjere da polemiše sa okrivljenima putem medija, odgovornost svake osobe pred zakonom osnovno načelo modernih država, pa tako i odgovornost lidera političkih partija kao građana, tužilaca i sudija.

“Za sprovođenje tih postupaka postoje zakonom određeni nadležni državni organi. Mjesto za sprovođenje tih postupaka sigurno nijesu političke partije, a odgovornost ne utvrđuju lideri tih partija, bez obzira na to jesu li na vlasti ili su u opoziciji. Stoga pisce saopštenja DF-a, Glavni specijalni tužilac upućuje da sva svoja saznanja, dokaze i podatke koje imaju, predaju nadležnom organu radi utvrđivanja odgovornosti”, dodaje Katnić.

Kada je riječ o sudskom predmetu terorizam u pokušaju, glavni specijalni tužilac napominje da je taj postupak okončan prvostepenom presudom kojom su svi okrivljeni oglašeni krivim, uključujući i neke od lidera DF-a.

“Jedino mjesto na kom se može „napadati“ presuda je sudnica, a ne kroz paušalna i saopštenja puna neistina. Upravo zato se lidera DF-a pozivaju da iznesu sva svoja saznanja, ko i kada se interesovao kod hlavnog specijalnog tužioca u vezi sa tom presudom, uz napomenu da hlavni specijalni tužilac niti bilo koji drugi specijalni tužilac ne može znati, niti uticati na ishod postupka po žalbama lidera DF-a, koji je u toku pred Apelacionim sudom”, poručio je Katnić.

Podsjećamo, ranije danas Demokratski front je saopštio da je potpuno razumljivo što Katnić ne želi da podnese ostavku, jer, kako su istakli, nastoji da izbjegne krivično-pravnu odgovornost.

Iz DF-a su kazali i da je glavnom specijalnom tužiocu jasno da sitno broji do napuštanja te funkcije.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
KotorNadežda..P.AcoSrboBaba vanga
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor
Gost
Kotor

Respekt Katnicu

Nadežda..P.
Gost
Nadežda..P.

A je li se Vojvoda sada okuražio malo. Đe to ima da osuđeni i ovi pod istragom apliciraju
za MINISTRE POLICIJE, osim ođe.

Aco
Gost
Aco

Objasnit ces ti to druze kad budes uhapsen i pred istraznim sudijom

Srbo
Gost
Srbo

Jazavac pred sudom eto tako izgleda sud i tužilaštvo

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Svaka čast katniću tako radi pravi tužioc

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Mika casni i posteni covjece.Iz postene i cojske kuce nema ti po kome doci da nisi takav.Samo naprijed m..a ti ne fale a ovi beskicmenjaci mogu samo da laju .

Pješivac
Gost
Pješivac

G Katniću, Vi ste primjer tužioca, kakvi bi trebali biti, svaka Vam čast,
ovi što Vas napadaju, nemaju kodeks morala i časti…
Ne odustaje…

Mimo
Gost
Mimo

Ništa Vam ne mogu a Vi samo kako i kad treba da ih spuštite sa visina i to kad se najmanje budu nadali!

Send this to a friend