Hronika

Katnić: O Maroviću sam sve rekao optužnicom

Milivoje Katnić

Glavni specijalni tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić kazao je u izjavi za Pobjedu da je o Svetozaru Maroviću sve rekao podizanjem optužnice protiv bivšeg predsjednika Skupštine Crne Gore i visokog funkcionera Demokratske partije socijalista. Napomenuo je i da je Marović potpisao sporazum o priznanju krivice, a da je Sud o Maroviću rekao posljednju “riječ presudom o oduzimanju imovine”.

<<<DF traži da Katnić dođe na zasijedanje Skupštine<<<

“Na Milićeve izjave u parlamentu mogu samo da kažem da sam o Svetozaru Maroviću sve rekao pokretanjem postupka, podizanjem optužnice za organizovani kriminal i konačno presudom koja je vodila ka oduzimanju nelegalno stečene imovine. Stojim iza svake riječi iskazane u optužnici i kroz sporazum o priznanju krivice”, kazao je Katnić za Pobjedu.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal ističe da je sa poslanikom Srđanom Milićem posljednji put razgovarao prije četiri godine, nakon pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine.

“Neka Milić slobodno ispriča sve što sam mu rekao, može i da objelodani i sve što je meni rekao u razgovoru. Naravno da ja stojim iza svake svoje odluke ili poteza. Ako Srđan Milić, ili bilo koji drugi građanin, smatra da sam nešto pogrešno radio, ima slobodu i sve mehanizme na raspolaganju da provjeri sve moje odluke”, zaključio je Katnić naglašavajući da se neće dalje oglašavati na “kazivanja o tome što je on kazivao”.

Poslanik Srđan Milić ranije je juče u Skupštini Crne Gore izjavio da mu je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao da je bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović iznio iz države 400 miliona eura. Poslanik DF-a Milan Knežević je nakon toga tražio prekid sjednice i sazivanje kolegijuma parlamenta i tražio da Katnić dođe u Skupštinu i izjasni se o Milićevim tvrdnjama.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je konstatovao da specijalni državni tužilac može da postupa po svom nahođenju.

“Ako nađe za shodno, on će se pojaviti u parlamentu i preuzeti radnje koje može da preuzme”, kazao je Brajović nakon pauze.

24

avatar
1000
14
10
0
 
24
PravnikPravnikPravnikgoran.jovanovicTvrtko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
goran.jovanovic
Gost
goran.jovanovic

Koliko se moze kupit crmnickoga luka za 400 meleona….ali da je ka jabuka stvarno….

Tajfun
Gost
Tajfun

Moza li neko da zamisli opoziciju u CG na vlasti”Knezevic- predsjednik drzave”Mandic-predsjednik vlade”Medojevic-predsjednik skupstine” Becic-ministar finasija” i td i td.dali bi ovoj druzini neko dao da vodi jedno manje seocko domacinstvo???

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Mogu vala bilo koju drugu vlast makar godinu-čisto zbog neke promjene pa bi vidjeli odma valjaju li ili ne.

Pravnik
Gost
Pravnik

Možeš li ti da zamisliš koliko je 400 miliona?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Uz pretpostavku da je čak i rekao istinu ovaj nesretni Milić, pitam se kakav čovjek može rasprđeti u javnosti nešto što mu je drugi čovjek u privatnom razgovoru kazao? Odgovor: loš čovjek, eto kakav… I zašto je ćutao 4 godine? Borba za rejting, pošto je na marginama, đe mu je i mjesto. To je razlog ove kurirovsko- informerovske senzacionalne priče.

Pravnik
Gost
Pravnik

Ne znam jesi li u pravu,ne znam ni koliko je 400 miliona,pošto moja plata nije ni 400€!

Mirko
Gost
Mirko

Nesto ga ne trazite.

CT Grude
Gost
CT Grude

Koje partije je Marovic bio aktivista ?

Mirko
Gost
Mirko

Nema veze koje je kradu nas iz DPSa a kradu nas i ove druge partije svi zajedno rade. A onda se dovate crkve i nacije a narod nema leba da jede. No marod je kriv

Pravnik
Gost
Pravnik

Fino Balašević kaže u onoj svojoj pjesmi:”…Krivi smo mi što smo ih pustili “.

1 maj
Gost
1 maj

Da nam zivi zivi rad
Ovako bjese dok gradismo zar ne ? Srecn 1 maj radni I neradni narode CG da krenemo kao nekad

Druškan
Gost
Druškan

Znači ne spori da je Marović ukrao 400 miliona, nego veli to je bio privatni razgovor pa nema veze. A nije ni dan odgovarao za to što je ukrao. Samo vi dižite hajku na crkvu, a što Drpsovci kradu stotine miliona eura, to nema veze, e viva. Pi!

Velimir
Gost
Velimir

Sve je Krug!
I zemlja je okrugla!
Nekad si dolje,nekad Gore!
Samo NE Treba potomcima stvoriti ” zadovoljstvo” da se stide od tebe!
Posebno aludiram na izdajnike I teroriste I lopove koji su svoja djela ili svoju sramotu ucinili Prema majci domovini!( Ako znaju sto je pojam majka domovina).
Ako NE znaju,pluvat ce ih savremenici a stidjet ce se njih potomci!

Supr hic
Gost
Supr hic

Slazem se, samo… zasto glasas Dps onda.

Radosav
Gost
Radosav

Ja ne vjerujem da se o ovome komentarise na portalu…Pa i ovome vrabcu na moj balkon je jasno sve…Pustili covjeka da se lijeci u BG…I on se lijeci jos 😂😂😂😂😂😂😂😂

Boban
Gost
Boban

Pa jasno je da je tuzilastvo krivo za sve kradje jer svoj posao rade selektivno.Kad dodje nova garnitura ljidi onda ce i Katnic morat pred sud pa da vidimo oce li moc dokazati svoju nevinost sa stihovima i citatima!

Milan
Gost
Milan

Ok, osudjen je i oduzeta mu imovina, ali može li mi bilo ko objasniti zašto Srbija ne dozvoljava izručenje tog čovjeka? Vidim da sve trvdnje oko zavjera Mila i Vučića ne stoje, i da koliko god se trudili da zadrže pristojnu retoriku neprijateljstvo između njih dvojice se ne može sakriti. Obzirom da se radi o bivšem visoko pozicioniranom funkcioneru DPS,… Više »

Boban
Gost
Boban

Milane,pa oni zajedno prave predstavu za mali djecu i dogovaraju se o svemu.Izgleda da im samo ti i jos jedan mali broj ljudi vjeruje a svi mi ostali znamo da zajedno prave predstavu

13 07 1941🇲🇪
Gost
13 07 1941🇲🇪

O Marovicu je ova vlast rekla sve kada ga je pustila da pobjegne u Beograd, zajedno sa novcem gradjana Crne Gore.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

I zbog toga niko iz ove vlasti ko je odgovoran za to,odgovarao nije i po svemu sudeći neće ni odgovarati.Sve to budi sumnju u prave razloge i motive puštanja Marovića da u sred postupka faktički pobjegne i skriva se od kazne u drugoj državi.Treba i ovo dodati.

Med.tehn.
Gost
Med.tehn.

Lijepo ste mu uzeli imovinu…pustili ga da pobjegne sa 400 miliona

Maestro
Gost
Maestro

Zaplijenjena je imovina u iznosu od 30 miliona. Ovo što ti pominješ 400 miliona, je prenaduvano…

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

A ti znas tacnu cifru? Bio si mu racunovodja :))(

Neno_
Gost
Neno_

Moze li se optuznica dici protiv samog sebe, nisam nauk pa samo pitam?

Send this to a friend