Hronika

Katnić: Sporazum o priznanju krivice neće se često koristiti

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić na pres konferenciji, povodom akcija Klap i Vardar koje tužilaštvo realizuje zbog sumnje da je više fizičkih i pravnih lica počinilo utaju poreza, istakao je da će u budućnosti predlagati najstrožije kazne zatvora za počinioce krivičnih djela. On je dodao da sporazum o priznanju krivice može da dovede do negativnih efekata, pa je naglasio da ga neće tako često koristiti.

Istakao je da je za utaju poreza zaprijećena kazna od dvije do 12 godina.

Tužiteljka Lidija Mitrović pojasnila je SDT zajedno sa specijalnim policijskim timom već duže vrijeme sprovodi aktivnosti na procesuiranju krivičnih djela iz oblasti finansijskog kriminala. Istraga u okviru slučaja Klap, kako je dodala, traje godinu, a obuhvatila je 28 fizičkih i devet pravnih lica.

“Oni su počinili štetu državi od 1,5 miliona eura”, dodala je ona.

Mitrović je napomenula da su u predmentima Klap i Vardar postignuti značajni rezultati, te da su osumnjičeni djelovali po sličnim šemama što se tiče organizacije.

Kako je dodala nema podatke da je neko iz državnih institucija uključen u krivična djela u okviru akcije Klap. Za sada je za 13 osoba određen pritvor, a označene su tri osobe.

<<<Akcija Klap: Četrnaest osoba zadržano u pritvoru, dvije puštene<<<

Što se tiče slučaja Vardar, u njemu su istrage spojene.

“U ovom predmetu utajen je porez veći od tri miliona eura, a izvršen je povraćaj od oko 1.100 miliona eura. Oduzet je veliki broj luksuznih vozila i imovine. Podnijeta je optužnica protiv 10 osoba a zaključeno je sedam sporazuma o priznanju krivice”, dodala je Mitrović.

A.G.

7

avatar
1000
6
1
0
 
6
LjutaVasilijeKata LukovićKotoranin89joko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasilije
Gost
Vasilije

Predstavnici našeg pravosudja trebaju se upoznati sa mišljenjem nekompromitiranih gradjana o njima. Ovdje izgleda se uvodi novo pravilo:pačići ostaju na brodu koji tone!

Kata Luković
Gost
Kata Luković

Možda Katnić jednoga dana bude svjedok saradnik?

Ljuta
Gost
Ljuta

To su ne/ljudi potrebni svakoj vlasti ..bez stida mogu uhapsiti majku u korist trenutne vlasti

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Samo 1.5 miliona na 28 osoba?Ovo mora da su neke sitne ribe koje nisu clanovi DPS-a.Ove bivse gradonacelnike koji su pokrali 100 miliona pustate da se lijece napolju. .

joko
Gost
joko

kORISTIĆE SE SAMO DOK VAMA I KAD VAMA ODGOVARA. ISVETO BI TREBAO DA BUDE ZAŠTIĆENI SVJEDOK ALI TO IPAK VAMA NE BI ODGOVARALO

Gospava
Gost
Gospava

Sad ih jos i zafrkava ! Ovakav, kao ovaj zadnji sto je bio, srbin, nece se pojavit nikad vise u sudskoj praksi, dok je svijeta i vijeka, ama bogme ni tuzilac, kad njih dvojicu coek uporedi, dodje se do zakljucka da su srbi i crnogorci ipak isti narod !

Send this to a friend