Hronika

Katnić tužio Medojevića zbog lažnog prijavljivanja

Nebojša Medojević

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saslušan je danas u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici dao iskaz zbog lažnog prijavljivanja, po krivičnoj prijavi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Tužiteljka je upoznala Medojevića, da se prijava odnosi na njegov govor u parlamentu i to na temu stanja u zdravstvenom sistemu, gdje je poslanik Medojević upozorio javnost na velike zloupotrebe u ovom sektoru koje se odražavaju na cijene ljekova u Crnoj Gori koje su od dva do 10 puta skuplji nego ljekovi istih proizviođača u Srbiji. Medojević je tada ukazao na monopolsku poziciju firme Glosariji ukazao na sumnju da ova firma ima neposrednu podršku u sticanju monopolskog položaja od Milivoja Katnića, koji je kum valsnika te firme i u kojoj radi član porodice Milivoja Katnića”, saopštenoje iz PzP-a.

Medojević je tada, kako navode u PzP-u, ukazao i na činjenicu da je imovina Milivoja Katnića višestruko veća od njegovih legalnih prihoda što ukazuje na postojanja ozbiljnog rizika od korupcije na najvišem nivou vlasti.

“Umjesto da SDT pokrene sveobuhvatnu istragu o načinu formiranja monopolskih cijena koje plaćaju crnogorski građani, a posebno penzioneri i vezama firme Glosarij sa Acom Đukanovićem, direktorom Fonda zdravstva, ministrom zdravlja , direktorom Agencije za ljekove, Milivoje Katnić, teško zloupotrebljava svoju državnu funkciju i nastavlja protivustavni i nezakoniti progon mene i kolega iz DF-a. Lične frustracije, kompleksi, želja za ličnom odmazdom zbog politčkih aktivnosti DF-a kojima se godinama objelodanjuju veze mafije i vrha režima, postale su preveliki teret za Milivoja Katnića, koji očigledno više nije u stanju da tu odgovornu funkciju obavlja objektivno, profesionalno, po Ustavu i zakonu”, rekao je nakon saslušanja Medojević,i dodao će ostati nezabilježen slučaj u savremenoj Evropi da Specijalni državni tužilac podnosi krivičnu prijavu protiv poslanika zbog njegovog govora u parlementu.

Tužilaštvo je ranije ove tvrdnje Nebojše Medojevića demantovalo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

Medjede dosadio si svakome normalnome ako si ti pošten a nisi sigurno daj jednom neki dokaz a ne samo laješ

Gusinje
Gost
Gusinje

Nekad veliki suverenista od SDP-a pa LSCG i sad na strani ultra desničara i nacionalista u DF-u zajedno sa nekadašnjim Liberalom Brankom Radulovicem kakva transformacija prosto za nevjerovati ,to najbolje govori o njihovoj licnosti karakteru

cao
Gost
cao

Nesto kao Milas al kontra? Al ti je Milas olicenje morala i karaktera? ahhahaha

Trinaesti jul
Gost
Trinaesti jul

Zdrava i utemeljena kritika mora postojati u CG. Ma Nebojšu Medojevića niko ne može ubrajati u ozbiljnog političara. Jedan samohvalisavac bez ikakvoga doprinosa u životu. On je uza sve to jedna obična kukavica koja se krije iza ljudi vrlo skromnog znanja poput Branka Radulovica i sličnih bukača. Narod to vidi!

Frki
Gost
Frki

Neznam ko je ko i čija je firma ali znam da Medo priča dosta napamet bez dokaza ! Ako je istina treba da bude posljedica ako nije Meda treba kaznit !!

Ljuta
Gost
Ljuta

a ko ce da provjeri zbori li Medo istinu?
Katnic?😎

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Medoooo nije ti niko rekao u laži su kratke noge.

Mina
Gost
Mina

Ja ne znam da li je na politickoj sceni Crne Gore ikada bilo lika ,kao sto je Medojevic?Osim sto laze i klevece ljyde,bavi se spekulacijama i manipulacijama,pri tom misleci da je on najbolji i najposteniji covjek u drzavi.Nikako da se pogleda u ogledalo ili da mu neko sapne da je dosadio i da treba da se batali politike,bice mu lakse… Više »

cao
Gost
cao

Ima ima don Milo.

Trol
Gost
Trol

“ukazao i na činjenicu da je imovina Milivoja Katnića višestruko veća od njegovih legalnih prihoda” rece covjek koji je osnovao doo sa 1 euro, pa posle tuzio covjeka da ga je zakinuo za 100000…dosao u fotelju ogle guzice sad ne zna sta ima, a pljuje nekoga… e pa bruke

Medo
Gost
Medo

Dje se djede ono 4000€ iz čokolade?

Joo
Gost
Joo

Postoji razlika izmedju govora u parlamentu i govora mrznje, klevete, iznosenja lazi i teskih optuzbi….Medo treba da nauci razliku….kao i odgovornost za svaku izgovorenu rijec….bez obzira na kom mjestu bila izgovorena…..

Virus
Gost
Virus

Po Ustavu Crne Gore, poslanik ne može da odgovara za ono što je izrekao u Parlamentu.

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Po ustavu može da mu se uzme imunitet ko što mu je već uzet zbog slučaja pranja para

Ljuta
Gost
Ljuta

jeste moze…ali opet po zahtjevu katnica koga NIKO ne kontrolise

Đavle
Gost
Đavle

Dok botovi pljuju po svima ko im pomene ove iz DPS-a, njihove gazde se bogate i skupljaju milione, a botovi gladuju i rade za sendvič. Šta je rekao lože Medojević osim što je ukazao da je ovaj Katnić bogat, a to od plate ne može zaraditi.

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Đavle jsendvičar .Koliko ja znam vi gladujete i žalite se da nemate para da jedete a ne mi .Za razliku od vas koji se prodajete za jedan Tablet od DF-a mi ne mrzimo svoju državu a volimo tudju ko vi.Tu je razlika izmedju nas i ovo što pišem ne zbog toga što moram nego što to tako vidim . Medo… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

kakve to veze ima sa lopovlukom…cus oni sto ukazuju na lopovluk ne vole svoju drzavu…a oni sto kradu je vole..hehe ?

cao
Gost
cao

@ Ovaj boli… je ultra bot! Toliko su mu isprali mozak da ni ne zna da je bot.

Pajo
Gost
Pajo

Kao prvo, Medo je pravilno ukazao da su ljekovi preskupi a da mu tamo rade članovi popodice i da je imovina Katnića previsoka. To bi trebalo ispitati, pa da vidimo je li povezano ili ne. Kao drugo, poslanik uživa imunitet i ne može odgovarati za riječ u Skupštiti, to nema ni kod Erdogana.

Razocaran
Gost
Razocaran

Svi ljekovi u c.Gori skuolji su I PO 5 put a.
PKAVEX-075,jod nasiznosi 19,69 EU.doj u Srbiju Ko
sta 4,80 EU.
Zasto je u MALO Brodarevo ,u poslednje pola godine otvoreno PET aooteja.
Plevkja,Berane,Bijelo Polje ,Mojkovac ,ljekivima se snadgijwvaju is Brodarevo.

Garegas
Gost
Garegas

Neki ljekovi su skuplji u CG neho i u HR.Lako provjeriti.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Sigurno je da ima ljekova koji su kod nas skuplji nego u okruženju. Razloga ima više. Možda smo dalje. Možda naručujemo manje. Možda je zarada veća. Ali kad kažeš da je nešto deset puta skuplje, znači hiljadu posto, moraš da imaš i dokaze za to.

LJUTA
Gost
LJUTA

MOZDA? sto ti to znaci?

Joo
Gost
Joo

Ako si vec provjerio….koji su….nemoj samo indicije i insinuacije kao Medo…..

Mrgud
Gost
Mrgud

Sledeća mušterija u Spužu.

maljisor
Gost
maljisor

Koji je ovo lazov

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Treba da dobije medalju za najboljeg lazova ikad rođenog…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nijesi u pravu. Njemu treba medalja za najgoreg lažova. Njemu ni kući ne vjeruju.

Dobronamjerni
Gost
Dobronamjerni

Sve ste u pravu, ali nažalost, ova osoba (da ipak ne kažemo ,,čovjek”) je poslanik u Skupštini Crne Gore. Dakle, nije riječ samo o njemu nego i o nama i našoj državi. Treba naći načina da se odbranimo od takvih i njihovog djelovanja.

LJUTA
Gost
LJUTA

Nije ni primaci “vadem gazdi” iako se trudii

Send this to a friend