Hronika

Katniću u decembru isplaćeno 9.600 eura

Milivoje Katnić

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio je za decembar prošle godine zaradu u iznosu od 9.657,08 eura. U taj iznos uračunata je plata za navedeni mjesec, kao i razlike u plati za prethodni period jer mu je zarada nepravilno obračunata. U periodu od postavljanja na funkciju Katniću je na ime plate isplaćivano od 1.900 eura, a najveća zarada bila mu je u oktobru i maju 2016. godine, kada je primio po oko 2.600 eura. Katnić je u izjavi za „Dan” pojasnio da je slučajno uvidio da prima manju platu, kada je uočeno da mu je pogrešno obračunata zarada.

“Primijetio sam da je plata manja, pa sam se raspitao o čemu se radi. Objasnili su da mi je zarada pogrešno obračunata još od jula 2015. kad sam stupio na funkciju. Za decembar mi je, osim plate, isplaćena i razlika u zaradama za prethodni period kada je bila pogrešno obračunata”, kazao je Katnić.

Naveo je i da je primao za oko 200 eura manje mjesečno nego što je trebalo. Podaci o isplaćenim zaradama glavnom specijalnom tužiocu objavljeni su zvanično na sajtu tužilaštva u Spisku javnih funkcionera, lista obračuna njihovih zarada, drugih primanja i naknada u vezi sa vršenjem javne funkcije. Podaci su javni od jula 2015, kada je formirano Specijalno državno tužilašto, na čije čelo je postavljen Katnić.

U tim podacima vidi se različit iznos plata koje je dobijao. Za prvi mjesec rada glavnom specijalnom tužiocu isplaćeno je 1.900 eura. Približno takav iznos primao je do januara 2016, kada mu je plata povećana na 2.000 eura. U aprilu mu je na ime zarade isplaćeno 2.400 eura, u maju 2.600, a u junu 2.100. Narednih mjeseci, do oktobra, uplaćivano mu je oko 2.400 eura. Od oktobra do jaunara 2017. godine na ime zarade primao je oko 2.600 eura. Nekoliko mjeseci od januara 2017. plate glavnog specijalnog tužioca iznosile su oko 2.300-2.400 eura. Tokom prethodne godine, za većinu mjeseci plata glavnog specijalnog tužioca iznosila je oko 2.300 eura, da bi za oktobar primio 2.600.

Nakon 9.657,08 eura, koliko je Katniću isplaćeno na ime redovne plate za decembar 2018. godine i naknade prethodnih pogrešno obračunatih zarada, on je na ime zarade za januar ove godine dobio 2.500 eura.

31

avatar
1000
26
5
0
 
27
Slavko fjukanovKonikLexySlavkomarius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko fjukanov
Gost
Slavko fjukanov

Čudp da nije pokrenuo postupak protiv svoga luka koi je posija

Konik
Gost
Konik

Nit luk jeo nit luk mirisao

Lexy
Gost
Lexy

A za pojedine se donose stavovi Vrhovnog kako se ne bi isplatile pogresno obracunate zarade.

Slavko
Gost
Slavko

A ti narode sadi luk sa 2 eura dnevno. Kako se dps sprda sa Crnogorcima hahahahaha

marius
Gost
marius

On bar radi , za razliku od ovih sto ga na posa ne dode, a najvise ga kritikuju.

expert123
Gost
expert123

Ne treba ga zaliti. Odjednom je primio skoro deset prosjecnih zarada. Koliko ima samo nezaposljenih , socijano ugrozenih ,radnika na minimalcu itd raspodjela nacionalnog bogastva ttreba pravednije da se rasporedjuje.Iako je nemoguce da svi imaju jednako i jednako zaradjuju ipak bi te razlike trebale i mogle biti manje i treba raditi na tome da se one smanjuju., a ne da… Više »

raki
Gost
raki

Sramota….radipaju sesa novcem gradjana a neko ni 200€ mjesecno ne prima…brukoood drzave

Micko
Gost
Micko

Da mi je prebacit 350e plate crnom kukavcu.

Vidoje
Gost
Vidoje

To sto ti radis ne vrijedi. Sto nisi pametan kao ovaj uzgajivac luka?

Srećko
Gost
Srećko

Dobro su rekli stari, nije škola pojata.

Vidoje
Gost
Vidoje

Ali vojna, odsjek poljoprivreda, uzgajenje luka

Kiki
Gost
Kiki

E toliko kosta to..da se zna cisto..

Eto tako
Gost
Eto tako

Biće mrčna godina.Njemu pare ne pomažu

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Malo za Sve Ono sto mora da izmisli I tjera da bi opravdao postupak drzavnog udara u koji osim onih sa ispodprosjecnim stepenom inteligencije Niko ne vjeruje.

Torsades
Gost
Torsades

Bitno je da “bitni”vjeruju!

Vidoje
Gost
Vidoje

Steta za Goli Otok sto ovaj nije postavljen umjesto Jova.

komentator
Gost
komentator

Pa mora covjek da radi na sebe a to je u njegovom slucaju jako skup i dugotrajan proces

buffon
Gost
buffon

Daa je sta radio pa ti prosti jadi.

Bata Cuce
Gost
Bata Cuce

Ako je po zakonu dje je problem.

Send this to a friend