Hronika

KCCG nije obavijestio Tužilaštvo o smrti porodilje, oni sami formirali predmet

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom smrti porodilje Naide Alović (32) iz Ulcinja, koja je nakon porođaja preminula u Kliničkom centru Crne Gore 1. maja.

Ulcinjanka je preminula četiri sata nakon što je rodila zdravu djevojčicu, a njena porodica nije tražila obdukciju.

“Predmet povodom navedenog događaja tužilaštvo je samoinicijativno formiralo odmah nakon što je upoznato sa predmetnim događajem putem medija, obzirom da o ovom događaju nije obaviješteno od strane Kliničkog centra Crne Gore, sa kojih razloga nije ni bilo u mogućnosti da izda naredbu za obdukciju”, navode u Tužilaštvu.

U toku je izviđaj, gdje se po nalogu tužilaštva preduzimaju sve mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja, odnosno utvrđivanja da li je smrt porodilje nastupila kao posljedica izvršenja krivičnog djela.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Pa valjda po automatizmu mora da se radi obdukcija ,a ne porodica oce ili nece. U tom trenutku nisu znali sta ih je snaslo a ne da im pada na pamet obdukcija. .Iskreno saucesce porodici , a bebi dug zivot.

Gost
Gost
Gost

Pa ako porodica odbije obdukciju (koja se uvijek predlaže u takvim slučajevima), ne znam odakle ikom pravo da se poziva posle na grešku ljekara kad zemlja svoje odradi. Uostalom, jedino kod nas upada narogušena rodbina i prijeti i fizički nasrće na ljekare kad traže obdukciju. I ima pravo da odbije istu. U savremenim zemljama ih niko i ne pita jer… Više »

Mala
Gost
Mala

Muka mi je od ovolikog animoziteta spram ljekara – personalizujte kritiku, nemojte satanizovati cijelu struku. Nekad se desi da i pored najbolje zelje i uz svu strucnost ishod bude porazavajuci, ali, ako nam se ucini da je ljekar uradio sve sto bi uradio da je na stolu bila njegova majka, sestra, zena, ogrijesicemo se ako krenemo drvljem i kamenjem na… Više »

Cica
Gost
Cica

A obdukciju bi radili u Klinickom, ako se ne varam? Objektivno, nema sto…

med. teh
Gost
med. teh

NIkakv osnov…to je nesto sto se rijetko desava cak i najelitnije klinike…oni su bili upoznati sa procedurom, iz price vidim da je druga trudnoca od koje je prva bila takodje rizicna. Porodica nije zahtjevala ponudjenu autopsiju. U razvijenim drzavama postoji osiguranje za doktore usljed greske. Esad zamislite tamo ne grijese.Zao mi je zenu ali ne mozemo svaku negativnu informaciju gledati… Više »

upravo ovako
Gost
upravo ovako

Upravo tako.Imamo izvrsne ljekare ali nas narod prica samo najlosije stvari,jos su i skloni laznim informacijama.Puno sam puta bio u KCCG imam samo riejci fale,…

Mil
Gost
Mil

E, ti bi bio jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji ima rijeci hvala

Ajla
Gost
Ajla

Med.teh malo je onih kojima je u KBC u PG pruzena adekvatna pomoc i lijecenje. I ako se to desilo uzeli su pare. Iz licnog iskustva govorim o ne zainteresovanosti ljekara za pacijente. Sve sto se i odradi cista formalnost i protokolarna setnja u vidu jutarnje vizite.

med.teh.
Gost
med.teh.

Volio bih konkretno da napises dje si dala pare zasto tako. Takve bih sankcionisao a Boga mi i tebe sto si dala!!!

Primorac
Gost
Primorac

Tebi je normalno da tim doktora napravi fatalnu grešku zbog koje će pacijent da umre. Veću glupost odavno nisam čuo.

med.teh.
Gost
med.teh.

Znas kako slucajno sam upoznat sa medicinskim procedurama i vjeruj mi odje nije bilo greske, ali ocigledno da podgoricki vremeplov(FB) i druge slicne info stranice kad ovako nesto objave drvlje i kamenje a upste pojma nemaju sta se desilo. D ali se desavaju greske? Naravno kao i u svakom drugom poslu a fatalne bas rijetko. Ne moze svako biti spasen… Više »

Send this to a friend