Hronika

Knežević: Depozite Aerodroma Crne Gore sam ugovarao sa Ivanom  Brajovićem

Duško Knežević

Hapšenje bivšeg direktora Atlas banke Marka Nikolića i privođenje njegove zamjenice Dijane Zečević, odbjegli tajkun, predsjednik Atlas Duško Knežević okarakterisao je maltretiranje njegovih prvih saradnika, a zbog, kako tvrdi,  koprupcije i reketiranja, najavio tužbu protiv lidera SD-a Ivana Brajovića.

<<<Opet uhapšen Marko Nikolić, bivši direktor Atlas banke>>>

“Novo pritvaranje bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i hapšenje Dijane Zečević nastavak je  maltreiranja mojih prvih saradnika i zaposlenih u Atlas Grupi. Dobio sam informaciju iz tužilaštva da su Nikolić i Zečević, koji su neosporni profesionalci i časni ljudi, uhapšeni zbog depozita javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore u Atlas
banci”, poručio je Knežević.

Kako  tvrdi, Aerodromi Crne Gore, kao i mnoge državne institucije i preduzeća, više od 10 godina drže depozite u Atlas banci, a  Nikolić je glavni izvršni direktor od 2017. godine.

“On sa tim nema nikakve veze i nije ni znao za pozadinu tog posla. Nakon poslednjeg depozita došlo je do sukoba
direktora Aerodroma CG Danila Orlandića i Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika SD, partije u kojoj je i Orlandić. Ja sam direktno sa Brajovićem dogovarao držanje depozita Aerodroma CG u Atlas banci. Zauzvrat, zatvorili smo mu sve kredite koje je imao u Atlas banci, u tu svrhu sam sa njim dogovorio da mu moji prijatelji plate plac
u Bjelopavlićima po višestruko većoj cijeni od realne. Takođe, Brajović je dobijao naknadu od mene, navodno za potrebe partije”, ističe odbjegli Knežević.

Prema njegovim riječima, advokati Atlas Grupe će protiv Brajovića podnijeti krivičnu prijavu zbog reketiranja i korupcije, a sva dokumentacija i evidencija vezana za depozite Aerodroma CG biće predata tužilaštvu.

“Prema onome što čujem, u SD-u mnogi žele da marginalizuju Brajovića. To je njihova stvar, ali je neprihvatljivo da to rade preko leđa drugih ljudi i tužilaštva, koje proganja ljude koji sa bilo kakvim malverzacijama nemaju ništa”, zaključio je Knežević.

15 Komentara na "Knežević: Depozite Aerodroma Crne Gore sam ugovarao sa Ivanom  Brajovićem"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend