Hronika

Knežević: DF Šavivu dao 60.000 eura za kampanju

Knežević Medojević

U nastavku suđenja jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i njegovoj navodnoj kriminalnoj grupi koju Specijalno državno tužilaštvo tereti za pranje novca, danas je u Višem sudu u Podgorici u svojstvu svjedoka saslušan poslanik DF-a Milan Knežević.

<<<Suđenje Medojevićevoj grupi za pranje novca: Svjedok tvrdi da je posao dogovorio sa Kneževićem<<<

On je pojasnio da je nakon izbora u Izrealu 2015. godine kontaktirao agenciju Arona Šaviva i predložio eventualnu saradnju u vezi sa izradom kampanje za parlamentarne izbore 2016. godine. Naveo je da su se u julu 2016. godine sreli u Moskvi gdje su precizirali određene stvari o eventualnoj saradnji.

“Agencija Šaviva prethodno je radila kampanju za gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a vodili su i kampanju Borisu Tadiću u Srbiji, a bilo im je interesantno da odrade angažman i sa Demokratskim frontom. Sastali smo se na marginama kongresa Jedinstvene Rusije, mislim da je bilo 7. ili 8. jula 2016. godine, nakon čega smo dogovorili načelno priču oko kampanje. Shvatili smo da nemamo previše finansijskih sredstava, odnosno da imamo od 50.000 do 80.000 eura. Stoga smo Šavivu predložili da naši ljudi, odnosno ljudi sa našeg platnog spiska budu dio tog tima, kako bi finansijski uštedjeli. Na kraju smo platili Šavivu 60.000 eura i to u 2017. godini jer smo bili u blokadi”, naveo je Knežević.

Svjedoci Vladan Šarac i Luka Radonjić bio su dio tima za kampanju DF-a 2016. i pred sudom su kazali da su isplaćeni u prostorijama štaba, da im je zarada uručena u kovertama u američkim dolarima. Šarac je bio zadužen da izradi web sajt sa dizajnerom i da ga naknadno ažurira, što je radio ili od svoje kuće ili iz štaba.

“Za dogovoreni posao plaćen sam u dva navrata po 1.200 ili 1.300 dolara, odnosno kada se konvertuje to je bilo po 1.000 eura. Novac sam u banci konvertovao u eure i uložio ga dalje u kupovinu računarske opreme”, naveo je Šarac.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević kazala je da se iskazom ovog svjedoka potvrđuju navodi optužnice, dok je advokat odbrane Dražen Medojević primijetio suprotno – da upravo ovaj iskaz ne potvrđuje navode optužnog akta. Svjedok Radonjić kazao je da je radio kao podrška marketinškoj agenciji pred izbore, te da je za to primio naknadu u iznosu od 1.000 dolara.

Danas je završeno i saslušanje svjedoka Sretena Sošića, art direktora kampanje DF-a, koji je potvrdio da je nastavio saradnju sa Šavivom i nakon odrađenog posla za DF. Kazao je da se prije saslušanja pred Tužilaštvom čuo sa Brankom Radulovićem koji mu je rekao da samo govori istinu.

Advokatica Tijana Živković primijetila je da su svjedoci Sošić, Šarac i Radonjić takođe konvertovali dolare u eure, kao što je to radio i dio optuženih, te stoga upitala po kojim je kriterijumina SDT cijenilo ko će biti svjedok a ko okrivljeni u ovom postupku.

Optužnicom SDT-a obuhvaćen je Medojević, biznismen iz BiH Momir Nikolić i još deset lica, a svima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije sa ciljem pranja novca. Nikoliću se sudi i za utaju poreza.

Na optuženičkoj klupi nalaze se i direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića, sinovac funkcionera Predraga Bulatovića, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, funkcioner Demokratske narodne partije Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović i ulični diler deviza Gordan Konatar.

47

avatar
1000
35
12
0
 
36
LjutaNikolijaFarmasiTrebjesaKomita
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Pranje 30hiljada 🤡🤡🤡🤡

Nikolija
Gost
Nikolija

Htjeli ste da rusite drzavu i da ne odgovarate, treba vas kazniti na dozivotnu!

Farmasi
Gost
Farmasi

Odgovaracete vi za svoje postupke!

Ljuta
Gost
Ljuta

I tvoji za njihove dok ces ti uvjek biti jado

Trebjesa
Gost
Trebjesa

Obojica ima da se druzite u zatvoru dugi niz godina.

Komita
Gost
Komita

ODUPRI SE 60.000. Novi protest :-))))

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Vraćem se ja za deset godina kući.

mojsilović
Gost
mojsilović

Srediće se ovo i ranije..

evo krstim se
Gost
evo krstim se

qq sta bi tek radili da su na vlasti

Rafaello
Gost
Rafaello

Gdje god da se pojave lideri Df-a naprave neki skandal, ko zna sto ce tek biti kad budu osudjeni..

Ljuta
Gost
Ljuta

Smestili DK da da kovertu migu stijepovicu …sram ih bilo…

Iskra95
Gost
Iskra95

Opste poznato je da je Df prosrpska partija koja je uvijek osporavala predsjednikov rad i trud koji je ulozio za napredak nase drzave! Polako maske padaju i svi koji su radili protiv ove drzave ce dobiti zasluzeno.

Kinez
Gost
Kinez

Df je vise dosadio i Bogu i narodu. Dako odmorimo od njih kad ih ispratimo u Spuz.

Dajkovic
Gost
Dajkovic

A sta kazes za DPS?

Enesa
Gost
Enesa

Df nikad nije radio u interesu ove drzave i gradjana, oni bi nas rado vratili u period prije 2006.god i onemogucili svaki dalji napredak.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Brzo cemo se mi sa njima pozdraviti, doslo je vrijeme da i oni odgovaraju za sve aktivnosti usmjerene protiv ove drzave!

Marelica
Gost
Marelica

Clanovi Df-a su mi pali u ocima kada sam vidio da praznike provode i slave u Srbiji, kako bodre njihov nacionalni tim, a sa druge strane pljuju sve sto je crnogorsko. Ne treba da nas zacudi njihova umijesanost u pokusaj drzavnog udara.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

I ko jos moze u ovu pricu da povjeruje? Ne gine vam zatvor, bez brigr.

Bear
Gost
Bear

ne sprdajte se, jos ce vam neko povjerovat

Send this to a friend