Hronika

Knežević ne bi u zatvor, žalio se na odluku Višeg suda

Photo: CdM

Poslanik Milan Knežević podnio je žalbu Apelacionom sudu protiv rješenja Višeg Suda u Podgorici, kojim je uvažena žalba Specijalnog državnog tužilaštva da mu se odredi kazna zatvora.

Vijeće Višeg suda je u četvrtak prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i potvrdilo kaznu do dva mjeseca zatvora Kneževiću jer odbija da dostavi podatke o sudiji koji je, kako tvrdi, ponudio da mu se za 10.000 eura ukine presuda.

Iz Višeg suda je ranije pojašnjeno da zatvor traje sve dok svjedok Knežević ne pristane da svjedoči ili dok njegovo saslušanje postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže do dva mjeseca računajući od dana i časa prijema u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

 <<<Sud odlučio: Knežević da svjedoči ili da ide u zatvor<<<

Knežević je imao rok od tri dana da ponese žalbu.

On je  ranije saopštio da mu je jedan sudija ponudio da za 10.000 ukinu presudu kojom je bio osuđen na kaznu zatvora zbog napada na policajca. Osnovni sud je Kneževića kaznio sa sedam mjeseci zatvora. Predmet je po žalbama bio u Višem sudu, kada je lider DF-a, kako je tvrdio, dobio ponudu. Nakon toga, mu je Viši sud smanjio kaznu na četiri mjeseca zatvora, a Knežević je objelodanio kakvu ponudu je imao.

Nedavno je DF saopštio da su svi poslanici Demokratskog fronta potvrdili i pismeno da imaju ista saznanja kao i Milan Knežević.

A.G.

 

42 Komentara na "Knežević ne bi u zatvor, žalio se na odluku Višeg suda"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend