Hronika

Pajović Musić i Zeković: Knežević ne dolazi u Protivterorističku jedinicu, pozdravljamo eventualnu odluku o suspenziji

Petar Knežević
Petar Knežević

Građanski aktivisti Svetlana Pajović MusićAleksandar Saša Zeković saopštili su da su Vrhovnom državnom tužilaštvu 30. aprila dostavili tri audio snimka koji ukazuju na postojanje sumnje da lice koje govori, a tvrdi se da je to navodno starješina Protivterorističke jedinice (PTJ) Uprave policije Petar Knežević, počinio krivično djelo.

“Sa žaljenjem konstatujemo da je Knežević odbio poziv unutrašnje kontrole policije da se podvrgne poligrafskom testiranju”, kazalo si oni.

Žao im je što ga na to nijesu pozvali i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, kao ključni profesionalni autoriteti u policijskoj organizaciji.

“Na pripadnike PTJ i Posebne jedinice policije vrše se određeni pritisci kako bi se identifikovale osobe koje su snimile objavljene i druge, najavljene, snimke. Ukoliko snimci zaista nijesu autentični, kako se tvrdi, onda su nepotrebne isljedničke radnje, pritisci i prijetnje prema službenicima Uprave policije”, navode Musić i Zeković.

Kako su dodali, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije (UP) još uvijek nijesu saopštili da li je Knežević suspendovan iz službe do okončanja aktuelnih provjera.

“Prema našim informacijama, gospodin Knežević navodno već nekoliko dana ne dolazi u jedinicu niti učestvuje u njenim redovnim aktivnostima. Ako je posrijedi odluka o suspenziji – pozdravljamo je. Smatramo da je u interesu kredibiliteta policije i samog Kneževića da se privremeno udalji iz jedinice kako bi postupak unutrašnje kontrole policije ali i radnje drugih nadležnih organa bile sprovedeno objektivno i bez uticaja na druge. Oglašavanje MUP i UP po ovom pitanju je u interesu javnosti pa ih pozivamo da to i učine”, poručuju oni.

Obavještavaju zvaničnike vlasti i javnost da ovim oglašavanjem ne pokušavaju da skrenu pažnju sa slučaja Medenica ili Jovanić niti sa pokušaja “spašavanja države” kako se voli predstaviti, od strane novih vladajućih i podržavajućih partija, obrazovanje aktuelne Vlade Crne Gore.

“Smatramo da se sve afere moraju razobličiti i suočiti sa pravdom”, zaključuju Musić i Zeković.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
DraginjaSvakompozasluziMongroMoguće jedr.Pg.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Draginja
Gost
Draginja

Kad će u zatvor?

Svakompozasluzi
Gost
Svakompozasluzi

Nema suspenzije za kleronacionalstickog, velikosrpskog profasistu, samo zatvor!

Mongro
Gost
Mongro

Sve ih treba podvrgnuti poligrafu! Pitanje 1: da li si radio za interese crkve Srbije? 2: da li si radio za interese države Srbije? Iz te spec. jedinice kojom je ovaj Knežević rukovodio više od pola bi bilo osuđeno za izdaju!

Moguće je
Gost
Moguće je

On bi možda radije u terorističku?

dr.Pg.
Gost
dr.Pg.

to je sve ok…dobar komentar

Send this to a friend