Hronika

Knežević saslušan zbog oštećenih bilborda sa likovima Amfilohija i Irineja

Milan Knežević

Jedan od lidera Demokrtaskog fronta Milan Knežević, bio je u Centru bezbjednosti Podgorica u svojstvu građanina po nalogu tužioca kako bi se izjasnio saznanjima oko oštećenih bilborda sa likovima Amfilohija i Irineja, sazbnaje nezvanično CdM u policiji.

Poslanik DF-a Milan Knežević tražio je ranije ovog mjeseca od policije da otkrije i sankcioniše osobe koje su prekrečile bilborde sa likovima i porukama mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja.

On je nedavno tvrdio” da je kriminalna grupa na čijem čelu se nalazi gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koja je s umišljajem, znajući da čini krivično djelo, 21. decembra malo iza ponoći oskrnavila bilbord u zetskom selu Mojanovići na kom se nalaze patrijarh srpski Irinej i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije”. Vuković je na to rekao da Knežević pokušava da ga diskredituje i naglasio da su u sklopu obavljanja redovnih aktivnosti, službenici Komunalne policije zatekli grupu za sada nepoznatih lica kako farbaju pomenuti bilbord.

“Kada su primijetili da ih naše kolege fotografišu, ljudi su se velikom brzinom udaljili u nepoznatom pravcu. O svemu je sačinjen zvaničan zapisnik. Iste noći na spomeniku palima u NOB-u u centru Golubovaca, ispisano je ‘Merda’ (na italijanskom g…a) i ‘4S’. Na Zlatici je, takođe iste noći, objekat željezničke stanice prekrečen u crveno-plavo-bijelo”, naveo je Vuković.

Nekoliko dana kasnije bilbordi su obnovljeni.

A.O.

Send this to a friend