Hronika

Kneževićev advokat tvrdi da ne postoji nijedan dokaz protiv njega

Duško Knežević (Foto: Screenshot TV Aldžazira)

Povodom potvrđivanja optužnice protiv Duška Kneževića i Đorđa Đurđića, njihov advokat Zdravko Đukanović saopštio je da je riječ o političkom procesu, te da ne postoji nijedan dokaz da je Knežević izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

<<<Potvrđena optužnica protiv Kneževića i Đurđića<<<

“Naime, Duško Knežević nije izvršio krivično delo Zloupotreba položaja u privrednom poslovanju podstrekavanjem. Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici i istražni postupak vodilo 45 dana, s tim da je efektivan rad SDT na ovom predmetu trajao od dvije do tri nedjelje. Specijalna tužiteljka Stojanka Radović nije obavijestila odbranu da je završeno ekonomsko finansijsko vještačenje, iako joj je to bila zakonska obaveza. Uvidom u spise predmeta odbrana je ustanovila da Duško Knežević nije ni jednom pozivan radi davanja izjave u ovom krivičnom postupku, a SDT je načinilo i brojne druge ozbiljne nezakonitosti, koje ćemo iznositi u postupku pred Višim sudom u Podgorici”, naveo je Đukanović.

Kako tvrdi, optužnica predstavlja prepisanu naredbu za sprovođenje istrage, SDT nije ni pokušalo da naredbu za sprovođenje istrage uruči Kneževiću, a brzina vođenja postupka ukazuje na odsustvo namjere da se pravilno i potpuno utvrđuju činjenice i da se krivični postupak vodi na zakonom propisan način.

“Optužnica predstavlja nastavak nezakonitog postupanja, radi protivzakonitog oduzimanja imovine Dušku Kneževiću i to od strane nekih od nosilaca izvršne i sudske vlasti, a u vezi sa čim je odbrana SDT dana 14.03.2019. godine predala krivičnu prijavu protiv Mila Đukanovića, Olivere Mihajlović Elez, Blaža Jovanića, Saše Zejaka, Radoja Žugića, Milana Remikovića, Tanje Terić, Milivoja Katnića i više drugih za sada NN izvršilaca krivično djelo Stvaranje kriminalne organizacije i drugih krivičnih djela”, istakao je Kneževićev advokat.

Nadležnom SDT, dodao je on, predate su i četiri dopune krivične prijave protiv navedenih osoba.

“Protiv Duška Kneževića istraga je završena, a po krivičnim prijavama koje je predala odbrana nije za više od dva mjeseca preduzeta nijedna radnja”, naglasio je Đukanović.

Podsjeća i da je odbrana insistirala na saslušanju Kneževića putem video konferencije, što je tužilaštvo odbilo.

“Nejasno je kojim se kriterijumi rukovodilo SDT u Podgorici, jer je odbrana dostavila jasnu pravnu argumentaciju, da ne postoji nijedna zakonska smetnja za saslušanje putem video konferencije. Nejasno je zbog čega u predmetu “Državni udar” SDT obavlja saslušanje ruskih državljana putem video konferencije, a Kneževića ne želi da sasluša. Jedini pravilan zaključak je da SDT ne želi da čuje ono što Knežević ima da kaže. Odbrana je sigurna da ishod vođenja krivičnog postupka na ovako neutemeljenoj optužnici može biti samo oslobađajuća presuda za Kneževića”, poručio je Đukanović.

10

avatar
1000
6
4
0
 
7
DUKLJABu buBokeljGagaFileopg
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

PA AKO NEMA DOKAZA ,ŠTO SE SJEKIRAJU.

Bokelj
Gost
Bokelj

Dokazi nisu trebali ni za one za navodni drzavni udar pa ih osudise, dovoljmo je da zsmetas gospodaru i ode na robiju.

Bu bu
Gost
Bu bu

Ti znas jesu li trebali i je li ih bilo! Ajde odmori malo

Gaga
Gost
Gaga

A “pametan”neki advokat,za pare će Kneževiću duvati u “auspuh”.Da je kojim slučajem on(advokat)oštećen od strane Di Keja,na sva zvona bi “alarmirao”sve i svakoga samo da “bude čist”.Gleda te svevišnji advokate,ne zaboravi,za pare se ne kupuje obraz.

Bu bu
Gost
Bu bu

On je advokat, radi svoj posao, nacin i metod rada on bira! Covjek ima pravo da se brani! Sta ti tu nije jasno?! Oce li kao advokat rec da moj klijent je kriv bez obzira na sve, ili ce ga branit kako god umije za sta je placen. Ulazis u stvari koje se tebe ne ticu sa svojim komentarom, pa… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

zar DK nije u Americi od Februara pošto je najavio tamo put kako bi,, raskrinkao” Mila i družinu…

Bu bu
Gost
Bu bu

Jel to tvoja stvar đe je di kej? Da neces na kafu da ga zovnes?

Lidija
Gost
Lidija

Zašto si pobjegao kad si pravičan

Bu bu
Gost
Bu bu

Sto ti komentarises tuđe stvari ako nisi placen

Lider pravosuđa
Gost
Lider pravosuđa

Ne trebaju dokazi! To je za neke zaostale zemlje!

Send this to a friend