Hronika

Kneževićev kum u zamjenu za slobodu ponudio stan u Beogradu

Kum odbjeglog biznismena Duška Kneževića, Dejan Sekulić, koji je u avgustu ove godine uhapšen po nalogu specijalnog tužioca, kako nezvanično saznaje Dan, ponudio je stan u Beogradu u vrijednosti od 70.000 eura kako bi mu bio ukinut pritvor i omogućeno da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Viši sud bi odluku o ponuđenom jemstvu trebalo da donese narednih dana.

Sekulićev advokat Zdravko Đukanović saopštio je ranije da je njegov klijent uhapšen bez ikakvog pravnog osnova i suprotno zakonu, te da se postupanje Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici može okarakterisati kao otvoreni teror prema svim licima koja su bliska Dušku Kneževiću.

Prema njegovim riječima, cilj ovog terora je njihovo zastrašivanje, a smisao je stvaranje sve jačeg pritiska na Duška Kneževića, kako bi odustao od svoje borbe i od otkrivanja nezakonitosti u vrhu izvršne vlasti Crne Gore.

Dejan Sekulić je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, i to saslušanje je trajalo gotovo dva sata. Njegov branilac je tada tvrdio da mu ni je dozvoljeno da prisustvuje saslušanju. Kada je Sekulić nakon saslušanja napustio prostorije Specijalnog državnog tužilaštva, pripadnici policije su ga uhapsili. Sekulić se tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju.

U SDT-u sumnjaju da je Atlas banci pričinjena šteta od 592.103 eura i da je Sekuliću pribavljena protivpravna imovinska korist uistom iznosu.

Sekulić je taj novac potrošio nenamjenski, tako što j e oko 14 hiljada prenio na svoj račun u Atlas banci, u gotovini je podigao oko 246 hiljada, dok je 144 hiljade prenio na račun kompanije Atlas invest, čiji je vlasnik Duško Knežević tvrde iz SDT-a. Viši sud u Podgorici je, na predlog specijalnog tužioca Lidije Vukčević, produžio pritvor Sekuliću za još dva mjeseca. Na audio-snimcima telefonskih razgovora koje je u međuvremenu objavio, Knežević tvrdi da je Nenadu Vujoševiću, sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva, dao novac kako bi njegov kum Dejan Sekulić bio oslobođen.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joo
Gost
Joo

kako moze da nudi nekretninu u stranoj drzavi gde CG sud tesko moze da izvrsi ovrhu u slucaju potrebe za tim……prodao ga kum…..pustio Di Kej niz vodu sve koji su mu ikad ruku pruzili……

P,OLTRON
Gost
P,OLTRON

Crna goro srećna vam 48-a spuž je savremeni goli otok

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kad se sjetim bose i rose …ckb banka dok su im valjali bile su glavne bankarke perjanice dps ekonomije i bankarstvsa..u svojoj privatnoj banci optuzili ih za zlopupotrebu sl. polozaja …i naravno oslobodili ih jer je sve bila farsa..ovaj prevarant je kupio pola crne gore i bio je u vrhu dps i kucni prijatelj milov dok je placao reket djukanovicu… Više »

etoTako
Gost
etoTako

kako ih je Knele osigurao, pa sad stan daju ka zvaku.

Autocenzura
Gost
Autocenzura

Nešto ste ovo brzo prepraviti, je li ovaj Sekulic sam sebi dao kredit i odobravao aneks. E moji dobri be valja posa ništa.

Logika stvari
Gost
Logika stvari

Za štetu banci, treba da ga tuži banka, a ne Država.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Oštećena je banka a kroz nju i deponenti, pametnjakoviću.

Narod moze
Gost
Narod moze

A šta ako je vlasnik banke njegov prijatelj pa se dogovore da ovaj osteti banku a banka poslije toga placa manji porez na dobit jer je ostecena za taj iznos…

Send this to a friend