Hronika

Kneževićev vozač postao svjedok saradnik

Knežević, foto: Instagram/Screenshot

Bivši vozač vlasnika Atlas grupe Vlatko Rašović dobio je status svjedoka saradnika u još jednoj istrazi koja se vodi protiv njegovog nekadašnjeg šefa Duška Kneževića. U ovom predmetu u kojem je Rašović dogovorio saradnju sa SDT-om šteta po državu od nezakonitog djelovanja navodne kriminalne grupe koju je formirao Knežević procijenjena je na oko osam miliona eura, prenosi Dan.

Rašović, nekada jedan od najbližih saradnika Duška Kneževića, tužiocu je ispričao detalje malverzacija koje su činili vršeći krivično djelo pranje para. Navodno, njegovim priznanjem SDT je došlo do novih saznanja, a jedno od njih je i postojanje notesa u kojem je Knežević navodno vodio evidencije o novcu. Knežević je demantovao te navode, tvrdeći da nikada nije vodio takve evidencija i da sporni notes i ne postoji. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je preksinoć u emisiji “Živa istina” pokazao stranice notesa u kojima se nalaze evidencije upravo o spornih osam miliona eura. Tvrdio je da su pare unesene u Crnu Goru u novčanicama od po 500 eura, čije fotografije je takođe pokazao u emisiji.

Prije ove istrage, Rašović je u još jednom predmetu protiv Kneževića dogovorio status svjedoka saradnika.

Vozač i nekadašnji šef kurirske službe u Atlas grupi našao se među prvim uhapšenim u istragama koje se vode protiv Kneževića. On je tada uhapšen zbog pranja para, a tokom istrage tužilac je došao do dokaza da je on bio jedna od ključnih figura u aferi “Koverta”. Među osumnjičenim u tom predmetu našao se i bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, koji se tereti da je od Knežević uzeo kovertu sa novcem. Prema tužilačkim spisima, novac koji je nelegalno stečen korišćen je u kampanji DPS-a na parlamentarnim izborima 2016. godine.

Zbog sumnje da su prali novac, tada su, osim Rašovića, uhapšeni i vozači Atlas grupe Natko Peličić, Predrag Pejović, Dražen Vujisić, Goran Grujović i Vlado Stevanović.

U toj istrazi Rašović se teretio da je kao ovlašćeno lice preduzeća Florista grou korp trebalo da svojim potpisima ovjerava dokumentaciju koja se odnosi na realizaciju pravnih poslova tog preduzeća. Prema navodima tužilaštva, on je imao i zadatak da za račun organizatora kriminalne grupe u Atlas banci na svoje ime podiže kredite sa većim novčanim iznosima, a kao obezbjeđenje vraćanja kredita služila su novčana sredstva koja su stečena kriminalnom aktivnošću kiparskih firmi.

Odmah nakon hapšenja on je kategorično negirao krivicu. Više puta je saslušavan kako bi objasnio način na koji je konvertovan novac koji je prenosio za Kneževića.

Rašović je navodno imao ulogu i u drugim istragama koje se vode protiv Kneževića, a za sada nije poznato da li je i u tim predmetima počeo pregovore sa tužiocem kako bi dogovorio status svjedoka saradnika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorka
Gost
crnogorka

Polako maske padaju

JunaK
Gost
JunaK

Sto je sve radio odbjegli tajkun nije ni cudo sto je raskrinkan

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Knezevic je obican kriminalac, koji je godinama radio na stetu naseg naroda, brzo ce doci dan kad ce snositi odgovornost za sve

Patriota
Gost
Patriota

KNEZEVICU,ODVRATNO JE SVE OVO.
LAPINJAO SI SA NJIMA 30 GODINA I SADA TE NEPRAVDA UHVATILA.
S
ŠTO NE PROGOVORI PRIJE 29 GODINA ŠTO RADE TVOJI PRIJATELJI?

Mirko
Gost
Mirko

Jahaha kako su nagovorili

Dusan
Gost
Dusan

E ovaj vozac vise nece znati kad se probudi kako se zove, njemu ce morati dati nekolika imena,posto je svjedok saradnik u 5 slucajeva..

Micko
Gost
Micko

Kod Darka Šukovića sam očekivao marsovce u emisiju za 150.000e godišnje za emisije i zamalo pomislih umjesto Katnica…

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovaj DK ispade za sve kriv a ovi iz vlasti za ništa a mi radimo za 300e jer korupcija pojede razvoj i pare slivase u džepove vladara zato oni imaju milione a mi 300e prosta matematika

Duks
Gost
Duks

Pa legendo upravo ovi akteri kriminalnih radnji su 20 godina govorili da Milo krade, pa sad vidimo ko je krao…

gost
Gost
gost

[email protected] se kolona postupaka protiv knezevica.150 firmi.banke,unos,iznos novca…malo se unjelo,pa se malo vise iznjelo. svaka firma drugacija kombinacija i drugi covjek. ukljuci ligiku mark 😉

Deni
Gost
Deni

A kad odradi posa zavrsice kao Sindjelic.

Joo
Gost
Joo

Di Kej je sve koji su mu ikad ista dobro ucinili pustio niz vodu…..dao dokaze protiv njih…..a sam pobegao sa parama naroda i firmi koje su ulagale u njegovu banku…..konacno doslo ljudima iz … u……..

Interesantno
Gost
Interesantno

Interesantno ako ziv covjek na video snimku kaze da je raznima davao pare, kako samo nadjose ovoga medojevica. Cudno je da nema nikoga vise ?

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Biti svedok saradnik je najgore moguće moralno posrnuće

Braga
Gost
Braga

Zasticeni svjedok!!

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ja bi ove moje jarice rado unovcio I onako se svi bune nesto .Toboz mnogo mekecu. Ali cu I ja njihove prijaviti one balave dzukce sto laju pa da vide kako je kada hoce da ih micem ..I oni hoce pravdu da zive u stambenoj zgradi Eto tako 🤗

Mark
Gost
Mark

Prije ste pisali da su novac iznosili u apoenima po 500 € u Monografijama za Srbiju.
Sta je tacno.Jesu li unosili ili iznosili novac,odluci se Katnicu.

Joo
Gost
Joo

tvoj komentar smisla nema…..prvo pricas o necemu o cemu su novinari pistil…..a onda optuzujes Katnica za njihove lose interpretacije…..tvoje su greske ostrascenih u impotentnoj mrznji….

Promaja
Gost
Promaja

Svjedok saradnik ili ti prazan CD koji ceka da bude narezan. E i nemoj Migo da vam se naljuti zato sto ste ga u text-u od sjajne i glavne uloge prebacili u nezapazenu sporednu. Stvarno nema smisla covjek se trudio…

Send this to a friend