Hronika

Ko je čovjek koji stoji iza likvidacije vođa škaljaraca?

foto: Novosti

Brutalne egzekucije navodno glavnih ljudi “škaljarskog klana”, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, osim istog kalibra oružja, povezuje, kako se sumnja, i isti “tiper”, pišu Novosti.

Prema operativnim podacima policije u regionu, riječ je o “škaljarcu” S. L. (37) iz Podgorice, koji se pojavio na oba mjesta uoči krvavih smaknuća. U ovom trenutku, međutim, postoje jake indicije da je, u međuvremenu, i on ubijen.

Potraga za S. L. traje već izvjesno vrijeme, odnosno od 23. jula, kada su na grčkom ostrvu izrešetani Baranin Kožar i Užičanin Hadžić. Njegov DNK, prema nezvaničnim saznanjima, pronađen je u samoj vili koju su ova dvojica iznajmila, ali i u atinskim stanovima u kojima su boravili Dedović i Stamatović.

U listinzima telefona ubijenog Stamatovića, kao i Kožara, vidi se tijesna veza, ali i direktna komunikacija sa S. L. – navodi izvor “Novosti”.

I Stamatović u Atini i Kožar na Krfu danima prije zločina bili su gotovo svakodnevno na vezi sa Podgoričaninom. Života ih je najvjerovatnije koštala činjenica što je njihov čovjek od velikog povjerenja prešao na stranu “kavčana”. Slali su mu slike i navodili ga kako da ih nađe. Svi su se oni krili širom Evrope, ali su imali povjerenje u njega. Prema nekim informacijama, ovaj Podgoričanin je prenosio informacije, ali i novac.

Koji je razlog za to da S. L. pređe u suparnički tabor, zasad se samo nagađa. Pretpostavlja se da je riječ o najmanje milion eura, koliko je navodno plaćeno za informacije “o obje lokacije”, ali se pominje i osveta za ubistva bliskih rođaka u samom Kotoru.

“Postoje jake indicije da je, u međuvremenu, S. L. ubijen”, navodi izvor Novosti.

“Kao mjesto zločina pominje se Španija, kao i da je tijelo zakopano. Teško je reći da li se to zaista i dogodilo ili je neko “prosuo priču”. Činjenica je da ga nema, da mu se gubi svaki trag na Pirinejskom poluostrvu i to neposredno poslije dvostruke likvidacije na Krfu.

Nekoliko je verzija o nestanku i potencijalnoj smrti Podgoričanina. Po jednoj, uklonili su ga “kavčani” kao opasnog svjedoka, ali i čovjeka koji bi “mogao i njih da namjesti”. Po drugoj, “škaljarci” su otkrili njegovu dvostruku igru i učešće u surovim likvidacijama u Atini i na Krfu.

“Poslije ubistva Kožara i Hadžića, pojavila se i informacija o trećoj žrtvi, koja je ranjena. U početku se vjerovalo da je riječ o S. L., pogotovu što je, navodno, njegov DNK pronađen u vili. Sudbina te tajanstvene treće osobe je i dalje enigma. Sada se provjerava da li je na bilo koji način ovaj Podgoričanin povezan i sa drugim likvidacijama “škaljaraca” u Evropi”, navodi izvor.

U bezbjednosnim strukturama u Srbiji i Crnoj Gori već nekoliko dana može da se čuje da je S. L. mrtav. Razmjenjuju se podaci i sa nekoliko evropskih država kako bi se utvrdila tačnost informacije, ali i mjesto zločina. Potragu za njim otežava činjenica da je kod sebe imao falsifikovana dokumenta. Izvori iz podzemlja navode da je ubijen i zakopan.

 

14

avatar
1000
10
4
0
 
14
MikiCrnogoraccMongroradio ,, m"NIKOLINA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Kad neko spominje mafiju i da je ođe riječ o mafiji, prvo sto mi padne na pamet je, da li i o italijanskoj, ruskoj, poljskoj, jakuzama, triadama ili nekim desetim tamo mafijama, se isto zna sve do detalja kao kod ovih naših, svako ubistvo, svako pucanje, svaka povezanost, svako suđenje, svaka presuda…da li novine u tim zemljama imaju sve ove… Više »

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Kad cemo cuti skaljarci i kavcani u trci za razvoj tehnologije dobijanja ciste energije iz obnovljivih izvora. Ili eminentni Kotoranin doktorirao na MIT

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

tačno je da mafija ne prašta.
još račnije je da služba nikada ne prašta i nema milosti.
kavačani su viđeli koliko je sati, pa se penzionisali na vrijeme.

Miki
Gost
Miki

NISU SE ONI PENZIONISALI NEGO SU SE PEIKLONILI SLUZBI.
A OVI DEUGI KAO DA SU BOGOM DANI PA MISLE DA MOGU DA RADE STA GOD IM PADNE NA PAMET.
E PA VIDIS DA NE MOGU I ZATO IM SE BLIZO KRAJ POLAKO.

Anonimous
Gost
Anonimous

Čitam ovo i pitam se šta mi je trebalo da ovo čitam?

IZCUCALI
Gost
IZCUCALI

Kad cemo da pocnemo da slusamo lepe price?

Sunce s juga
Gost
Sunce s juga

Oh a Jadna nasa policija pojma nema
Grota 🤣

Crni
Gost
Crni

Jadna li smo mi drzava

radio ,, m"
Gost
radio ,, m"

Jadan li si ti da samo znaš ! Da smo tako jadni nebiste ti i popovi bljejali za C. Gorom i nebiste vi kao ovce blejali po C. Gori šest sedam mjeseci da branite svetinje od nas vlasnika ; da smo jadna nebiše se Škaljarci i Kavačani krili po Evropi nego po planinama Crnogorskim JADO JADNI JADNA LI JE MAJKA… Više »

Crnogoracc
Gost
Crnogoracc

Jadna smo jedino sto krvnicima crnogorskog roda se dozvoljava ovo sve,da pale lome litijajy..zato smo jadni jer ova vlast vise vams cini dobro no nama..da je neko drugi na vlast pa da vas tuku po ulicama pendrecima mokrim konopom,da za svako dizanje tudje zastave idete u zatvor,da ubijate sve crnogorsko..zato smo jadni sto vam se to dozvoljava..ovo ostalo je sve… Više »

Lemi
Gost
Lemi

Axaxa…crnogorski spilberg…sad poicija sve zna do juce nije nista..pa smijesno…paranoja cista.

Srbo
Gost
Srbo

Kad ovako krenu zamuljavati to znači da država stoji iz ubistava ili dojava đe se nalaze.
I Srbija i Crna Gora al više mislim na Srbiju, oni su jači obavještajno, za Jovana se saznalo da je uhapšen kad je već bio u Beogradu.
Većina njih je i ubijena u Bg.

D grahamov broj
Gost
D grahamov broj

Ko je sl puno ime i prezime i sliku.

Tokipg
Gost
Tokipg

‘Oces da ga pozoves za prijatelje na facebook?

Send this to a friend