Hronika

Kod Nikšićana pronađeno oružje, municija, eksploziv…

Nikšić

Nikšićka policija pretresla je kuće više bezbjednosono interesantnih osoba u tom gradu i tom prilikom pronašla oružje, municiju, eksploziv.

Prije tri dana policija je pretresla kući S.I. (64) iz Nikšića.

“Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli dva pakovanja eksploziva, detonator dužine oko 10 metara, sporogoreći štapin, pet komada kapisli za detonaciju, sedam komada usporivača eksplozije, baterijski uređaj za ispaljivanje električnih kapisli, baterija za aktiviranje električnih kapisli i kablove za električno paljenje”, saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se pronađeni eksploziv i  navedena sredstva upute na vještačenje u Forenzički centar.

Istog dana, policijski službenici su pretresli stan V.B. (55) iz Nikšića.

“Tom prilikom, policijski službenici su pronašli i oduzeli 123 komada municije različitog kalibra u ilegalnom posjedu. O navedenom je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se predmetna municija uputi na vještačenje u Forenzički centar, nakon čega slijedi procesuiranje”, ističu u Upravi policije.

Nikšićka policija je 14.avgusta pretresla kuću koju koristi J.N. (25), a tom prilikom oduzeta je puška M-48, cal. 7.9 mm i zatvarač u ilegalnom posjedu.

“Pronađeno oružje je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac koji će se o kvalifikaciji djela izjasniti nakon dobijenih nalaza vještačenja”, navode u Upravi policije.

Nadalje, službenici nikšićke policije su, 19.avgusta, pretresli kuću koju korsiti M.K. (64).

“Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli vojnu pušku M-48, cal. 7.9 mm, lovačku pušku “Zastava Beretta“, cal. 12 mm i 43 komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu. O navedenom je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se predmetno oružje i municija upute na vještačenje u Forenzički centar nakon čega slijedi procesuiranje”, navode u Upravi policije..

7 Komentara na "Kod Nikšićana pronađeno oružje, municija, eksploziv…"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend