Hronika CRNOGORAC OZNAČEN KAO VOĐA KRIMINALNE ORGANIZACIJE U ATINI

Kokain vrijedan pet miliona eura skrivan u rerni i ispod kreveta

FOTO: Profimedia

Crnogorski državljanin Milan Tišma (45) uhapšen je 31. oktobra u Atini zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja se bavila prodajom kokaina. Zajedno sa njim slobode su lišena i dva državljana Albanije, a pretresom stana, koji su koristili, pronađeno je 105 kilograma kokaina i oko 800.000 eura, pišu Dnevne novine.

<<<U Grčkoj uhapšen crnogorski državljanin, oduzeto 104 kilograma kokaina<<<

Kako prenose grčki mediji, kriminalna grupa je praćena mjesecima od strane atinskog Biroa za droge i američke agencije DEA.

“U sklopu dobro organiziovane policijske akcije uspjeli smo uhapsiti tri stranca uključujući i vođu organizacije. Tom su prethodile opsežne i unakrsne provjere podataka i informacij a, kreiranj e profila i akcije policijskog nadzora koje su nas dovele do identifikacije i hapšenja počinioca. Istovremeno smo identifikovali njihovu kriminalnu aktivnost i uspj eli locirati stan na području Agiosa Dimitriosa, gdje su članovi organizacije skladištili drogu i stan u Heliopolisu koji su koristili za podršku djelovanju organizacije”, kazao je medijima zapovjednik direktora sigurnosti Atine, general-potpukovnik Petros Džefri.

On je dodao da predviđeni prihod kriminalne organizacije, od prodaje kokaina na domaćem ilegalnom tržištu, premašuje 5.000.000 eura.

Rezultat ovih istraga bio je pronalaženje i oduzimanje 828.565 eura, dva automobila. automobili, dvije precizne vage, dva toplotna zavarivača, tri prijenosna bežična, četiri uređaja za uzemljenje, preklopnik mobitela, audio uređaj, dvanaest mobilnih telefona, dvije trake za uvijanje, dva najlonska omota, kao i mnoštvo najlonskih omota i omota.

Što se tiče metodologije njihovog djelovanja, kako je naglasila portparolka policije Ioana Roziokou, riječ je o zločinačkoj organizaciji koja ima stalnu funkciju, hijerarhijsku strukturu, a njenim članovima su dodijeljene određene uloge.

“Šef kriminalne organizacije bio je stranac, navodno crnogorski državljanin koji je bio zadužen i za kupovinu, skladištenje i distribuciju velikih količina, kao i za pronalaženje klijenata i upravljanje sredstvima. Drugi stranac bio je odgovoran za sigurnost i čuvanje količina kokaina, njihov prenos potencijalnim kupcima i trgovinu ljudima, a na kraju je treći bio odgovoran za prikupljanje novca u ime organizacije, kao i trgovinu kokainom. Protiv njih je pokrenuta krivična prijava za krivična djela i kršenja zakona o zavisnim supstancama”, kazala je Roziokou.

Svaki od 102 paketa kokaina ima je različit žig koji je označavao čistoću droge.

19

avatar
1000
11
8
0
 
18
Ventimigliapapiric is kingDeko kokotLos ZETA sTVV
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Deko kokot
Gost
Deko kokot

Kako sam isklapao alena sa pištoljem magnumom u ruke u sred kafića 😄😄😄😄😄😃😃😃😃😃😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😅😅😅😅😅

Deko kokot
Gost
Deko kokot

Zorane je si li se žalio branu?

TVV
Gost
TVV

Tako se to radi, prate ih mjesecima dok se ne otkrije organizacija. Kod nas nekoliko puta pronadjose i odmah zaplijenise. Nije otkriveno nista, ni odakle je, dje je isla, ni ko su organizatori. Naravno, zna se zasto.

papiric is king
Gost
papiric is king

slazem se, ali 100 kg je nista, ova uhapsena glava radi za nekoga isto

Zabjelo je majk
Gost
Zabjelo je majk

U rernu sigurno su susili ili mozda malo udarali da kraduckaju sefove..

e.k.g
Gost
e.k.g

jesu nasli najlonske omote?

omot i omot
Gost
omot i omot

hahaha sve su našli osim najlona.

kosta
Gost
kosta

E koliko ih pohapsise po svijetu,sta ce im to,a bacite drogu djavolji je pozobali….

Mileva
Gost
Mileva

Iz koje Crne Gore su Tišme?

Los ZETA s
Gost
Los ZETA s

Imamo malu Crnu Goru pod Durmitor jednu kod Skoplja u Makedoniju i ovu od 4 nahije Katunsku.Kad pitas koju Crnu Goru i Brda zaistaje tesko odgovorit….Mozda je Brdjanin Mileva…znasli kako pjeva Seva

Flojd
Gost
Flojd

Mozda je državljanin CG, ali ovo prezime 100% nije crnogorsko.

GoranBR
Gost
GoranBR

Momak je iz Bara, tj. rođeni je Baranin, i otac mu je tu rođen. Đe mu sežu korjeni stvarno ne znam niti je bitno. Pola Crne Gore ima korjene izvan nje,mada, ponavljam, u ovom slučaju je to potpuno nebitno.

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Likota

Slajferica
Gost
Slajferica

Bolje ne pisati nista nego pisati ovako..

postolog
Gost
postolog

Kako sakriti rernu ispod kreveta, a u rerni 5000000 bijeloga?

Ventimiglia
Gost
Ventimiglia

Krevet je bio na sprat

Google
Gost
Google

Je li ovo google translate?

“Rezultat ovih istraga bio je pronalaženje i oduzimanje 828.565 eura, dva automobila. automobili, dvije precizne vage, dva toplotna zavarivača, tri prijenosna bežična, četiri uređaja za uzemljenje, preklopnik mobitela, audio uređaj, dvanaest mobilnih telefona, dvije trake za uvijanje, dva najlonska omota, kao i mnoštvo najlonskih omota i omota.“

Habla
Gost
Habla

Wtf is uredjaj za uzemljenje?
Ovi cdm novinari su majstori zanata ….

Dusan
Gost
Dusan

To ti je kad udje policija stisnu dugme i sakriju se pod zemlju.. :)) Al izgleda zastekalo dugme:) da nije pobrka ovaj novinar tekst za CEDIS i ovaj:))

Send this to a friend