Hronika

Kolegijum Skupštine: Sudovi da doprinesu rješavanju situacije sa Kneževićem

Knežević

Na sjednici kolegijuma Predsjednika Skupštine, jednoglasno je dogovoreno da Skupština uputi apel Ustavnom i Vrhovnom sudu, da u okviru svojih nadležnosti što prije sagledaju i doprinesu rješavanju novonastale situacije vezane za moguće posljedice rješenja Višeg suda u predmetu protiv Milana Kneževića. To je u Skupštini saopštio predsjednik parlamenta Ivan Brajović, nakon sjednice kolegijuma.

<<<Sud odlučio: Knežević da svjedoči ili da ide u zatvor<<<

Na zahtjev poslanika DF-a Andrije Mandića održan je Kolegijum predsjednika Skupštine, povodom presude Višeg suda u slučaju poslanika Milana Kneževića.

Poslanički klub DF-a tražio hitnu sjednicu kolegijuma predsjednika Skupštine, zbog odluke Višeg suda u Podgorici, kojom je poslaniku DF-a Milanu Kneževiću određeno do dva mjeseca zatvora ukoliko ne svjedoči ko je sudija koji mu je, navodno, tražio mito.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović je u nastavku sjednice Skupštine kazao da je na Kolegijumu postignut dogovor, a da će o detaljima javnost informisati predsjednik Skuštine Ivan Brajović.

Lider Nove Andrija Mandić je ranije u Skupštini saopštio da takva odluka Višeg suda nije u skladu sa Ustavom Crne Gore, koji poslaniku garantuje imunitet.

Lider Nove je od predsjednika Skupštine zatražio da sazove kolegijum i da parlament uputi Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti presude Višeg suda.

Mandić je saopštio da je presuda “brutalan napad na predsjednika DNP-a Milana Kneženića”, a istovremeno to je, kako je naveo napad na Skupštinu.

“Danas je neko iz pravosuđa doživio da je Parlament, neka periferna stvar”, kazao je Mandić.

3 Komentara na "Kolegijum Skupštine: Sudovi da doprinesu rješavanju situacije sa Kneževićem"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend