Hronika

Komandir iz ZIKS-a pretučen palicom na Zabjelu

ZIKS

Komandir u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija Igor Vojinović pretučen je u podgoričkom naselju Zabjelo. Njega je, za sada nepoznati, napadač palicom više puta udario u glavu.

Vojinović je već neko vrijeme na bolovanju, a napadač je sačekao da izađe iz Doma zdravlja na Pobrežju, gdje je nasrnuo na njega. Vojinović je išao ulicom kada je dobio prvi udarac palicom. Pokušao je da pobjegne od napadača, koji je bio uporan i trčao je za njim, nastavljajući da ga udara. Komandir je protrčao između obližnjih zgrada, a napadač je trčao za njim. Vojinović je jedva uspio da mu pobjegne.

O prebijanju komandira odmah je obaviještena policija.

Vojinović je, piše Dan, policajcima rekao da napadač nije bio maskiran i da ga ne poznaje. Tvrdi i da ni sa kim nije u sukobu i da ne zna ko bi mogao da ga napadne. Zbog toga policija sumnja da bi motiv napada na komandira mogao biti njegov rad u unutrašnjem obezbjeđenju spuškom zatvoru.

Ovo je samo jedan u nizu napada na službenike ZIKS-a. U martu 2016. godine pucano je na komandira Miloja Pekovića, a nakon nekoliko mjeseci, sa teškim povredama glave, pronađen je i službenik D.K, kom je, kako se tada sumnjalo, napadač slomio lobanju.

49 Komentara na "Komandir iz ZIKS-a pretučen palicom na Zabjelu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend