Hronika

Konjević: Stanković da podnese ostavku

Raško Konjević

Tužilački savjet je izborom Ivice Stankovića za v.d. VDT-a preuzeo odgovornost za duboko narušeno povjerenje građana u instituciju Tuzilaštva a ovaj čin će imati nesagledive posljedice za stanje u oblasti vladavine prava, tužilačku organizaciju i pravosuđe u cjelini, poručio je Raško Konjević, zamjenik predsjednice SDP-a.

<<<Stanković od danas v.d. vrhovnog državnog tužioca>>>

On poručuje kako bi Tužilaštvo trebalo da bude temeljna institucija koja promoviše vladavinu prava, te da zbog toga, afera u kojoj je učestvovao sekretar državnog Tuzilaštva, nažalost, šalje užasnu sliku o instituciji. Stankovića je pozvao da podnese ostavku.

<<<Odluke o tužilaštvu neće donositi lica sa potjernice<<<

“Današnjom odlukom nastavlja da se širi takva slika jer umjesto da obezbjede nezavisnu i profesionalnu istragu i omoguće da se ukloni sumnja sa institucije, a da gospodinu Stankoviću omoguće da dokaže da iznesene javne optužbe koje su došle iz same institucije nijesu istina, Tužilački savjet se ponaša kao da je stanje potpuno normalno. Umjesto da afirmiše princip objektivne odgovornosti ovim je afirmisan princip zarobljene institucije. Čudi da ugledni pravnici, dekani, tužioci ne razumiju da ne možete biti na tako odgovornoj funkciji, a istovremeno biti pod teretom ovakvih javnih optužbi”, smatra Konjević.

Prema njegovim riječima, elementarna pravila profesionalnog ponašanja bi nalagala da na istragu ne može da utiče niko, a ne da osoba protiv koje se iznose javne optužbe bude izabrana za starješinu organa.

“Samo se treba zapitati da li bi i u jednoj zemlji EU bilo moguće nemati objektivnu odgovornost u ovakvim situacijama. Današnjom odlukom je Tužilački savjet preuzeo odgovornost za stanje u Tužilaštvu i nesagledive posljedice koje će izavati ovakva odluka sa aspekta povjerenja javnosti u tužilačku organizaciju i pravosuđe u cjelini. Ivici Stankoviću bi nakon svega, ukoliko želi da zadrži profesionalni ugled koji nesumnjivo ima u dugoj sudijskoj karijeri, bilo najbolje da podnese ostavku nakon ovoga izbora i time pokaže da mu je cilj da nevinost dokaže bez sopstvenog učešća i ovlašćenja u instituciji koja treba da istraži slučaj”, zaključio je Konjević.

M.D. 

35

avatar
1000
30
5
0
 
31
E, pa svaštaMa, dajtePravnikStara PodgoricaAnonimni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ma, dajte
Gost
Ma, dajte

Imali su kad da isprave krivu Drinu.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Draginja liked this

Anonimni
Gost
Anonimni

Sudstvo i tuzilastvo ubjedljivo najkorumpiraniie institucije sistema!

Pero
Gost
Pero

Kakva je igranka u kuci Stankovica iz partije koju mu zena vodi traze da podne se ostavku.Ma svi su rijaliti nula .Draginji nista ne preostaje nego da smijeni Konjevica ili da se razvede sa v.d tuziocem.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nije Raško naivan. Ako padne Ivica- pašće i Marica (čitaj Draginja), ipak su to spojeni sudovi; a ako padne Draginja- eto našeg druga Raška kako jaše na čelu kolone 😂

Strijelac
Gost
Strijelac

Ništa tu nema čufno što Konjević podržava stavove srpskih partija, koje priželjkuju haos državi, kad je i sam Srbin iz Bosne sa crnogorskim korijenima iz Tomaševa kod B.Polja i kome je slava sv.Savo.

Pravnik
Gost
Pravnik

Nije Savo nego Sava!

E, pa svašta
Gost
E, pa svašta

Pravnik: A, ne no Morača!

Fileopg
Gost
Fileopg

Oće li Konjeviću i predśednica SDPa podnijeti ostavku, istom logikom dok se ne razriješi situacija, i nju je spominja dvojac Neno i DK…

Goga
Gost
Goga

Pokušavaju naći neki izlaz iz ove , ne baš lake, situacije. Tanko.

delboj
Gost
delboj

A Draginji svaka cast, podrzala inicijativu Konjevica.

Mala Mo
Gost
Mala Mo

Delboj, mislis li da treba da joj cestitas?

Stari aer
Gost
Stari aer

Oce BAS JE OPOZICIJA IZVRSILA PRITISAK .AJDE NE SPRDAJTE SE

Stari aer
Gost
Stari aer

Oceli opozicija organizovati proteste ako to ne ucini

Haris
Gost
Haris

Šta misli ovaj, par kriminalaca se sastanu, pričaju nekakvu priču i da zbog toga neko podnese ostavku aaaaaaaahahahahahaha To može svako izmislit i režirat. Ja nijesam izgubio povjerenje u institucije, ti kako god hoćeš.

Mina
Gost
Mina

Konjevic je ,jedan od pamentnijih poslanika u parlamentu RCG.Da mu je stalo do principa,pokazao je i ovom izjavom.

Morpheus
Gost
Morpheus

A supruga?

Fileopg
Gost
Fileopg

Ajde da razumijemo DF i neke veljesrpskoruske partije pa i mafiju ali Konjevića i SDP da trubi njihovu priču nikako mi nije jasno. SDP da se ogradi ili da podrži govoranciju Konjevića da znamo na čijoj su strani. Najvjerovatnije Emeritus preko Konjevića se bori protiv popularnosti nove predśednice SDPa…Sramno….

Send this to a friend