Hronika

Kontrolisan 461 vozač motocikla, 46 isključeno iz saobraćaja

Imajući u vidu da se prethodnih dana dogodilo više saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti, te da je evidentno pojačano prisustvo ove kategorije učesnika u saobraćaju, saobraćajna policija je od 1. do 3. maja realizovala operativnu akciju Motocikl, saopšteno je iz Uprave policije.

Prema njihovim riječima, cilj akcije je bio pojačana kontrola ove kategorije učesnika u saobraću sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja.

“Tokom realizacije akcije kontrolisano je 461 vozača motocikala. Zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 76 motociklista dok je u skladu sa zakonom iz saobraćaja isključeno 46 motociklista”, kazali su iz Uprave policije.

Kako navode, najčešći prekršaji koji su registrovani od strane saobraćajne policije bili su: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine.

“Imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju koristimo priliku da još jednom apelujemo, kako na vozače motocikla, tako i na ostale učesnike u saobraćaju, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu, i da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju”, ističu iz Uprave policije.

Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventive tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju u cilju smanjena broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Dex
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dex
Gost
Dex

Svaka čast momci.

Send this to a friend