Hronika

Kotorski vatrogasci spasili ljudski život i zaustavili vatru u staroj Rivieri

Kotorski vatrogasci imali su jutros pune ruke posla-spasili su ljudski život i zaustavili vatru u staroj Rivieri.

Vatra je jutros izbila nešto poslije 6.30 časova u staroj fabrici “Riviera“ u Škaljarima. Dežurna smjena kotorske Službe zaštite i spašavanja je primijetila požar i odmah uputila na lice mjesta šest vatrogasaca sa dva vozila.

Vatra je izbila u jednoj ruševnoj prostoriji bivše “Riviere“, zahvatila je hodnik i jednu sobu.

“U toku gašenje vatrogasci su prilikom pretrage prostorija primijetili osobu koja je spavala u sobi punoj dima. Vatrogasci su čovjeka, koji je očigledno boravio u toj prostoriji, izvukli i spasili sigurne smrti”, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

On se zahvalio kolegama na izuzetno uspješnoj i profesionalnoj akciji u kojoj je spašen jedan ljudski život i spriječeno širenje vatre koja je opasno mogla da ugrozi okolne stambene objekte.

U toku gašenja ovog požara, Služba zaštite je dobila dojavu da gori putničko motorno vozilo u blizini groblja u Škaljarima.

“Ovaj požar su brzo ugasila tri vatrogasca sa jednim vozilom”, rekao je Mandić.

On je podsjetio na česte požare ovih dana i česte intervencije kotorskih vatrogasaca na području Donjeg Grblja gdje, po tradiciji, svakog ljeta gori u vrijeme najvećih vrućina.

Mandić ponovo apeluje na građane i turiste da se uzdrže paljenja vatre na otvorenom u ovim danima visokih temepratura i suše kada lako može doći do požara velikih razmjera.

Ukoliko imaju potrebu za nekim kontrolisanim paljenjem, Mandić poziva građane da obavijeste Službu zaštite koja će besplatno uputiti svoje vozilo kako bi se posao završio uz kontrolu vatrogasaca.

“Ukoliko se primijeti paljenje otpadnog materijala ili bilo čega što može predstavljati rizik, pripadnici Službe zaštite će biti prinuđeni da pozovu kotorsku Ispostavu policije i Komunalnu policiju i inspekciju kako bi kaznama opomenule nesavjesne da to ne rade u vrijeme tropskih vrućina”, upozorio je Mandić.

Tagovi

6 Komentara na "Kotorski vatrogasci spasili ljudski život i zaustavili vatru u staroj Rivieri"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend