Hronika POLICIJA PODNIJELA SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV TURSKIH DRŽAVLJANA

Krijumčari naplaćivali po 4.000 eura za prebacivanje do Italije

FOTO: RTCG

Crnogorska policija podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv turskih državljana K.P., G.E. i Y.R. zbog sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, pišu Dnevne novine.

Policija sumnja da je krijumčarenje 39 turskih migranata izvršila organizovana kriminalna grupa, te da je jedrilicu „Posejdon” obezbijedio K.P i da je po ranije utvrđenom planu predao G.E. i Y.R.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, turski državljani su krijumčarima platili 3.000 -4.000 eura po osobi da bi ih prevezli do Italije.

“Pripadnici Sektora granične policije su 16. decembra oko 20.00 časova registrovali neprijavljeno isplovljavanje plovila iz uvale Trsteno Budva i njegovo kretanje u pravcu otvorenog mora. Odmah su preduzeli radnje iz svoje nadležnosti i u međunarodnim vodama, u pravcu Italije 17. decembra oko 04.35 časova zatekli i izvršili kontrolu jedrilice „Posjedon” koja je plovila pod crnogorskom zastavom”, pojašnjavaju u Upravi policije.

Utvrđeno je i da se u plovilu, osim njih dvojice, nalazilo još 39 turskih državljana, koji su, suprotno Zakonu o graničnoj kontroli ilegalno prešli državnu granicu bez zakonom propisane kontrole.

Plovilo je, navode u saopštenju, registrovano za prevoz devet putnika i članova posade.

“Sa svim je upoznat državni tužilac u Specijalnom državnom tužilšatvu koji je naložio da se 17. decembra u 20 časova liše slobode G.E. i Y.R i da mu se ova lica uz krivičnu prijavu privedu na dalju nadležnost zbog sumnje da su izvršila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Ovom krivičnom prijavom obuhvaćen je K.P i za njim je raspisana lokalna potraga zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije”, dodaju u policiji.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja i Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija preduzimaju mje re i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikovanja drugih članova ove organizovane kriminalne grupe i njihovog procesuiranja.

“Tokom ovih aktivnosti od izvršilaca krivičnog djela službenici Uprave policije su privremeno oduzeli oko 3.000 eura, pet mobilnih telefona i jedrilicu. Lica koja su bila žrtve krijumčarenja su smještena u Prihvatilište za strance”, navode u policiji.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
KosacAnimusBnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kosac
Gost
Kosac

E fino ste uradili.Sad ce da ostanu u Crnu Goru nama na teret.Veliku ste kofist napravili.Italija se raduje svakom izbjeglici koji dodje jer to ona debelo naplati od EU a njih hrani ubudjalim makaronima.

Animus
Gost
Animus

Da se izmijeni zakon i da nema imuniteta ni za poslanike niti za sve drzavne funkcije. Zakon da je isti za sve, ko je kriv – da odgovara. Ima zakona u CG, al se selektivni sprovode, uglavnom po sirotinji demonstriraju demokratiju.

Bnjj
Gost
Bnjj

To su ti investitori iz Turske, koji otvaraju restorane i prodavnice đe zapošljavaju svoje radnike i daju plate bijedne dok Cg građani napuštaju svoju domovinu.

Send this to a friend